Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης ΑΠΕ και τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα – Ημερίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης ΑΠΕ και τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα – Ημερίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Θα παρουσιαστούν ποικίλες τεχνολογίες για την ενσωμάτωση της πλεονάζουσας ενέργειας στο δίκτυο

Ημερίδα με θέμα της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αποθήκευση ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (25/6) στη Θεσσαλονίκη από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Στην εκδήλωση, γερμανικές εταιρίες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα.
Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τις ΑΠΕ, την αποθήκευση και την ενσωμάτωση της αποθηκευμένης ενέργειας στο δίκτυο της Ελλάδας, την οποία διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, με τη συμμετοχή οκτώ γερμανικών εταιριών του κλάδου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.
Η αποστολή βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα από χθες Δευτέρα (24/06) και θα αναχωρήσει την Πέμπτη (27/06), ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των γερμανικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη, είναι προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς.

Ολική αξιοποίηση της ενέργειας των ΑΠΕ

Όπως σε κάθε χώρα, που παράγει ενέργεια από ΑΠΕ, έτσι και στην Ελλάδα, τίθεται το ερώτημα πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα η περίσσια παραγόμενη ενέργεια από τις εγκαταστάσεις των ΑΠΕ.
Για τη λύση αυτού του προβλήματος προσφέρονται ποικίλες τεχνολογίες για την ενσωμάτωση της πλεονάζουσας ενέργειας στο δίκτυο.
Καθώς η ζήτηση για τεχνολογίες ενσωμάτωσης αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο λόγω και της παγκοσμίως καθοδηγούμενης ενεργειακής μετάβασης, υπάρχουν και στην Ελλάδα όπως μεταξύ άλλων, σε νησιά που δεν είναι επαρκώς συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο.
Το έλλειμμα που παρουσιάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπισθεί με την επέκταση και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σχετική ενσωμάτωση στο δίκτυο μέσω της αποθήκευσης ενέργειας.
Η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας θεματικής επιχειρηματικής αποστολής, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2017.
Το πλήθος των συμμετεχόντων και των Β2Β συναντήσεων, που έγιναν το 2017, ήταν ενδεικτικά της επιτυχίας που γνώρισε η εκδήλωση, οδηγώντας στη φετινή διοργάνωση.
Ως αποτέλεσμα της αποστολής του 2017, συνάφθηκαν συνεργασίες, ιδρύθηκαν γερμανικές θυγατρικές και δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης