Διεθνή

Συνάντηση με "ατζέντα" τις εμπορικές συμφωνίες για την May και τον Erdogan στην Τουρκία

tags :
Συνάντηση με
Η άφιξη της May στη γείτονα χώρα, έρχεται σε μια τεταμένη στιγμή, με την Τουρκία να απειλεί να διακόψει τη συμφωνία μετανάστευσης με την Ελλάδα, λόγω της δικαστικής απόφασης της Ελλάδας να μην εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς.
Σε μια αποστολή να προετοιμάσει το έδαφος για εμπορικές συμφωνίες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Theresa May συνεχίζει τις επαφές της στην Τουρκία, μετά την επίσκεψη της στις ΗΠΑ.
Στη μονοήμερη επίσκεψή της, η May συναντάται τόσο με τον πρόεδρο της χώρας Recep Tayyip Erdogan όσο και τον πρωθυπουργό Binali Yildirim.
Οπως μεταδίδει η Telegraph, η άφιξη της May στη γείτονα χώρα, έρχεται σε μια τεταμένη στιγμή, με την Τουρκία να απειλεί να διακόψει τη συμφωνία μετανάστευσης με την Ελλάδα, λόγω της δικαστικής απόφασης της Ελλάδας να μην εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι φέρονταν από τις τουρκικές αρχές να εμπλέκονται στο πραξικόπημα του περασμένου έτους.
Η κ.May, σημειώνει η Telegraph, βρίσκεται υπό πίεση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωματων, μετά την καταστολή του Erdogan στον απόηχο του πραξικοπήματος, όπως το κύμα συλλήψεων, το κλείσιμο πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης και την απομάκρυνση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων - συμπεριλαμβανομένων των δικαστών, ακαδημαϊκών και καθηγητών - από την εργασία τους.
Σχετικά με αυτό το ζήτημα, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει "επιδεινωθεί σημαντικά" κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε από τον Erdogan.
Η κα May νωρίς το πρώϊ επισκέφθηκε τον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ και στη συνέχεια υπέγραψε το όνομά της στο βιβλίο των επισκεπτών, κάτω από το μήνυμα: «Είναι μεγάλη τιμή να επισκεφθεί κάποιος αυτό το ξεχωριστό μέρος της μνήμης στον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας."
"Ας βοηθήσουμε όλοι να ανανεώσουμε τις προσπάθειές μας για να εκπληρωθεί το όραμα του Ατατούρκ για ειρήνη στον κόσμο."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης