Ενέργεια

Κ. Παπακώστα: Η στοχοποίηση της ΔΕΗ εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό που θα πλήξει την μεσαία τάξη

Κ. Παπακώστα: Η στοχοποίηση της ΔΕΗ εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό που θα πλήξει την μεσαία τάξη
Παπακώστα: Όσοι στοχεύουν τη ΔΕΗ, οφείλουν να εξηγήσουν ότι αυτή η στοχοποίηση δεν γίνεται για τον προφανή λόγο της απαξίωσής της.
Η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) και Υποψήφια Βουλευτής της Β3 Εκλογικής Περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, επισκέφτηκε σήμερα (21/6) τις εγκαταστάσεις του πρώτου ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο, ο οποίος λειτουργεί σήμερα ως σχολή εκπαίδευσης των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΟ, <<Αμέσως μετά την επίσκεψη, η οποία είχε και συμβολικό χαρακτήρα αναφορικά με την «συζήτηση» που γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση με τίτλο «η ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού», η Κατερίνα Παπακώστα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ΔΕΗ με την ιστορία που έχει, είναι μια επιχείρηση εύρωστη, εξελίσσεται, υλοποιεί για το 2019 πρόγραμμα επενδύσεων εκατομμυρίων ευρώ, η ρευστότητά της έχει ενισχυθεί και έχει, επίσης, δρομολογηθεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Όσοι στοχεύουν τη ΔΕΗ, οφείλουν να εξηγήσουν ότι αυτή η στοχοποίηση δεν γίνεται για τον προφανή λόγο της απαξίωσής της.
Διότι σήμερα, ιδιαίτερα με την εναρμόνιση της Επιχείρησης στην Νέα Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, που θα τεθεί σε ισχύ από το τέλος του 2019, η εικόνα της ΔΕΗ έχει αλλάξει.
Δεν είναι η ίδια με εκείνη της περιόδου 2010-2014, κατά την οποία οι πολίτες είδαν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος να αυξάνονται κατά 60%, την ώρα που μέσα στην βαθιά κρίση τα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης έβλεπαν τα εισοδήματά τους να γονατίζουν.
Η μεσαία τάξη ήταν εκείνη που αδυνατούσε να πληρώσει αυτούς τους ακριβούς λογαριασμούς.
Και ήταν η μεσαία τάξη εκείνη που δεν μπορούσε να σηκώσει τον βαρύτατο δανεισμό της Επιχείρησης ο οποίος ανερχόταν την περίοδο εκείνη σε περίπου 5 δισ. ευρώ.
Άρα, η στοχοποίηση της ΔΕΗ αφορά στην επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εφαρμογή ενός σχεδιασμού, ο οποίος δημιουργούσε τις προηγούμενες συνέπειες στην μεσαία τάξη.
Επιβεβαιώνομαι, λοιπόν, όταν ισχυρίζομαι ότι το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι διαφορετικό από εκείνο που καταδικάστηκε το 2015 και αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κατανοήσει και απλώς έχει ‘‘καβαλήσει’’ το ρεύμα δυσαρέσκειας, το οποίο θεωρεί ότι από μόνο του θα την φέρει στην διακυβέρνηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης