Ενέργεια

Γ. Μανιάτης: «Ψευδόμενος και υποκριτής μέχρι τέλους ο Αλ. Τσίπρας για τις έρευνες υδρογονανθράκων»

Γ. Μανιάτης: «Ψευδόμενος  και υποκριτής μέχρι τέλους ο Αλ. Τσίπρας για τις έρευνες υδρογονανθράκων»

"Δεν έχουν προκηρύξει εδώ και 4,5 χρόνια τα 2 θαλάσσια οικόπεδα 15, 20  νότια της Κρήτης, που θα απέτρεπε κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να διεκδικήσει μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ σε σχέση με τη Λιβύη  επεσήμανε ο καθ. Γιάννης Μανιάτης

O υπ. Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες για τις έρευνες υδρογονανθράκων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με περίσσιο θράσος ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Αλ .Τσίπρας, ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων, νότια και δυτικά της Κρήτης. Συμβάσεις τις οποίες έχει ζητήσει εδώ και 2,5 χρόνια η κοινοπραξία EXXON MOBIL -TOTAL - ΕΛΠΕ και τις οποίες αδικαιολόγητα καθυστερεί ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να έχουν εκφράσει δημόσια πολλές φορές τη δυσαρέσκειά τους, για τις μεγάλες καθυστερήσεις. Πρόκειται για συμβάσεις σε θαλάσσιες περιοχές, τις οποίες είχαμε ερευνήσει και προκηρύξει από το 2014.
Το θράσος όμως είναι απύθμενο όταν ο Αλ. Τσίπρας επίσης δηλώνει: «συνεχίζουμε έναν μακρόπνοο σχεδιασμό για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων που δεν είναι στο πόδι, είναι αποτέλεσμα χρόνων που αποφέρουν καρπούς σε βάθος χρόνου. Ήρθε η ώρα να γευθούμε τους καρπούς αυτούς».
Είναι η δήλωση ενός υποκριτή Πρωθυπουργού, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της πρωθυπουργίας του, ο οποίος όχι μόνο καταψήφισε το νόμο και όλες τις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων που καταθέσαμε το 2014, αλλά πολύ περισσότερο είναι ο πολιτικός που καταψήφισε το άρθρο 156 του Ν. 4001/2011 για την Ελληνική ΑΟΖ  που ψηφίσαμε το φθινόπωρο του 2011.
Είναι ο Πρωθυπουργός που όχι μόνο δεν είχε μακρόπνοο σχεδιασμό για τις έρευνες υδρογονανθράκων, αλλά αντίθετα υπονόμευε τη μεγάλη εθνική, πατριωτική, προσπάθειά μας της περιόδου 2011 – 2014, με την οποία κατοχυρώσαμε απόλυτα σε επίπεδο ΕΕ και ΟΗΕ τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Ελληνική ΑΟΖ.
Κατοχύρωση με βάση την οποία προχωρήσαμε στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, για τον οποίο μας είχε καταγγείλει ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα, οι υπονομευτές της εθνικής αυτής προσπάθειας επαίρονται γι’ αυτά που υπονόμευαν ασύστολα.
Ακόμη χειρότερα δεν έχουν προκηρύξει εδώ και 4,5 χρόνια τα 2 θαλάσσια οικόπεδα 15, 20 στο ανατολικότερο άκρο νότια της Κρήτης, που έχουμε προκηρύξει από το 2014 και που θα απέτρεπε κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να διεκδικήσει μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ σε σχέση με τη Λιβύη.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για προκήρυξη διαγωνισμού, συνεχίζουν να κωφεύουν στην κατοχύρωση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης