Επικαιρότητα

Μακρόν προς Τσίπρα: Σου στέλνω φρεγάτες για περιπολίες αν το επιθυμείς

Μακρόν προς Τσίπρα: Σου στέλνω φρεγάτες για περιπολίες αν το επιθυμείς
Η γερμανία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως χρειάζεται χρόνο ώστε να «ζυγίσει»
Αν θέλεις σου στέλνω φρεγάτες για περιπολίες, είπε ο Μακρόν στον Τσίπρα
Την υιοθέτηση πιο σκληρής στάσης κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησαν χθες κατά την Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας και ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, όμως αντιμετώπισαν επιφυλάξεις από την πλευρά της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε εμφανίστηκε προβληματισμένος για την διατύπωση «στοχευμένα μέτρα», που εν τέλει εντάχθηκε στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Η γερμανία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως χρειάζεται χρόνο ώστε να «ζυγίσει» την κατάσταση και εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή πρόταση δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα.

Πιο θερμός, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να στείλει φρεγάτες για περιπολίες στην Μεσόγειο Θάλασσα, αν ζητηθεί.

«Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε», προσέθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τότε επέκρινε την αδυναμία της ΕΕ να λάβει αποφάσεις για επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους.

«Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;», απάντησε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης