Φυσικό Αέριο

Εγκρίθηκε project LNG αξίας 25 δισ. δολ στη Μοζαμβίκη - Τι «βλέπει» η Anadarko στην περιοχή

Εγκρίθηκε project LNG αξίας 25 δισ. δολ στη Μοζαμβίκη - Τι «βλέπει» η Anadarko στην περιοχή
Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης αναμένει έσοδα ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 25 χρόνια από αυτό το έργο και άλλα με επικεφαλής την Exxon Mobil Corp. και την Eni SpA
Σχέδιο παραγωγής φυσικού αε΄ριου, αξίας 25 δις. δολ ενέκρινε στη Μοζαμβίκη η Anadarko Petroleum Corp, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος Al Walker υπέγραψε την αποκαλούμενη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Αφρική. Η Anadarko θεωρεί ότι η Μοζαμβίκη μπορεί να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές LNG στον κόσμο και το έργο που αναμένεται να εξάγει τα καύσιμα σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Θα χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρέος 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Με την πάροδο του χρόνου, το έργο αυτό θα διπλασιάσει το ΑΕΠΠ της χώρας» τόνισε ο Walker στην τελετή υπογραφής.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης αναμένει έσοδα ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 25 χρόνια από αυτό το έργο και άλλα με επικεφαλής την Exxon Mobil Corp. και την Eni SpA.
Είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τη Μοζαμβίκη", δήλωσε ο Darias Jonker, διευθυντής με έδρα το Λονδίνο, σε συμβούλους Eurasia Group Ltd. Το μέγεθος αυτών των έργων "θα φέρει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων" και έσοδα στην κυβέρνηση.
Η μακροπρόθεσμη οικονομική προοπτική της Μοζαμβίκης και η ικανότητά της να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των δανειστών εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τα μελλοντικά έσοδα από φυσικό αέριο", δήλωσε η Anne Fruhauf, αντιπρόεδρος του συμβούλου κινδύνου Teneo της Νέας Υόρκης. Χωρίς την επενδυτική απόφαση, η κατάσταση θα φαινόταν «απείρως αδύναμη».

87


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης