Επένδυση των Ørsted - Vattenfall σε καλώδιο 8 χλμ για την τροφοδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε έκτακτες ανάγκες

Επένδυση των Ørsted - Vattenfall σε καλώδιο 8 χλμ για την τροφοδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε έκτακτες ανάγκες
Το καλώδιο, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, είναι η βέλτιστη λύση τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από πλευράς επενδύσεων και λειτουργικών εξόδων
Ένα νέο καλώδιο 8 χιλιομέτρων μεταξύ των Horns Rev 2 και Horns Rev 3 επιτρέπει στις δύο υπεράκτιες αιολικές μονάδες να τροφοδοτούν ο ένας τον άλλον με ηλεκτρική ενέργεια εάν αποσυνδεθεί η σύνδεση από την ηπειρωτική χώρα.
Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες των δύο υπεράκτιων αιολικών πάρκων, Ørsted και Vattenfall, επένδυσαν στο καλώδιο 33 kV που δημιουργεί πρόσθετη ασφάλεια για τις επενδύσεις των δύο ενεργειακών εταιρειών σε δισεκατομμύρια κορώνες στη Βόρεια Θάλασσα.
Παράλληλα, ενδεχόμενο τέτοιο πρόβλημα θα επεκταθεί και στις ανεμογεννήτριες, οι οποίες πρέπει πάντα να τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος σημαντικών ζημιών, π.χ. από την υγρασία. Το καλώδιο επιτρέπει επίσης μια γρήγορη και εύκολη εκκίνηση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου μόλις συνδεθεί ξανά η εξαγωγή.
Το καλώδιο, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, είναι η βέλτιστη λύση τόσο από πλευράς περιβάλλοντος όσο και από πλευράς επενδύσεων και λειτουργικών εξόδων. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πρόσφατα όταν η Energinet έπρεπε να αποσυνδέσει το καλώδιο εξαγωγής από το Horns Rev 2 για τέσσερις ημέρες για εργασίες συντήρησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το αιολικό πάρκο εφοδιάζεται με ηλεκτρική ενέργεια από το Horns Rev 3.
Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι που θα μπορούσαμε να προμηθεύσουμε τις 91 ανεμογεννήτριες με εφεδρική ηλεκτρική ενέργεια από το Horns Rev 3 κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επιθεώρησης της Energinet για τον διακόπτη υψηλής τάσης του καλωδίου εξαγωγής. Χάρη στο νέο καλώδιο, μπορέσαμε να ξαναρχίσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας πολύ πιο γρήγορα ", λέει ο Allan Due Overbeck, Επικεφαλής των Operations Horns Rev 2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης