Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Από τα νοικοκυριά το 27,2% της κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ το 2017 σύμφωνα με τη Eurostat

tags :
Από τα νοικοκυριά το 27,2% της κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ το 2017 σύμφωνα με τη Eurostat
Το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών στην ΕΕ καλύπτεται από φυσικό αέριο με 36% και ηλεκτρισμό με 24,1%
Το 27,2% αντιπροσώπευσαν τα νοικοκυριά στην τελική κατανάλωση ενέργειας της ΕΕ το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών στην ΕΕ καλύπτεται από φυσικό αέριο με 36% και ηλεκτρισμό με 24,1%.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 17,5%, ακολουθούμενες από πετρελαϊκά προϊόντα (11,2%) και παράγωγη θερμότητας (7,6%), σύμφωνα με την Eurostat.
Ένα μικρό ποσοστό (3,3%) εξακολουθεί να καλύπτεται από προϊόντα άνθρακα.

Εν τω μεταξύ, η κύρια χρήση της ενέργειας από τα νοικοκυριά είναι η θέρμανση των σπιτιών τους - το 64,1% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στον οικιακό τομέα.
Η Eurostat έδειξε ότι η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για το φωτισμό και οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές αντιπροσωπεύουν το 14,4%.
Οι κύριες συσκευές μαγειρέματος απαιτούν το 5,6% της ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, ενώ η ψύξη χώρου και άλλες τελικές χρήσεις καλύπτουν 0,3% και 0,9% αντίστοιχα, ανέφερε η Eurostat.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης