Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στο 9,75% το επιτόκιο στο ομολογιακό Tier II της Πειραιώς στα 400 εκατ. και με προσφορές 850 εκατ. - Ενδιαφέρον από 135 επενδυτές - Μεγάλου: Ικανοποίηση από την υψηλή ζήτηση

Στο 9,75% το επιτόκιο στο ομολογιακό Tier II της Πειραιώς στα 400 εκατ. και με προσφορές 850 εκατ. - Ενδιαφέρον από 135 επενδυτές - Μεγάλου: Ικανοποίηση από την υψηλή ζήτηση
Ακριβό το επιτόκιο αλλά τα 400 εκατ. ενισχύουν σε πάνω από 15% τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Πειραιώς
Στο 9,75% διαμορφώθηκε τελικώς το επιτόκιο στο ομολογιακό Tier II της Τράπεζας Πειραιώς αντλώντας 400 εκατ. ευρώ, από αρχικό στόχο 350 εκατ. ευρώ.
Οι συνολικές προσφορές έφτασαν τα 850 εκατ. ευρώ που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 400 εκατ. κατά 2,12 φορές.
Το επιτόκιο κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα και θεωρείται ακριβό, ωστόσο η Τράπεζα Πειραιώς με τα 400 εκατ. ευρώ διαμορφώνει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 15,3%.
Στο ομολογιακό Tier II της Πειραιώς έδειξαν ενδιαφέρον πάνω από 135 επενδυτές, από πάνω από 20 χώρες, οπότε υπήρξε αυξημένη ζήτηση, ενώ ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά επένδυσαν κεφάλαια μετά από 12 χρόνια.
Με τα περίπου 400 εκατ. που θα αντλήσει από τη συμφωνία με την Intrum για τα NPEs αξίας 27 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με το ομολογιακό Tier II 400 εκατ. η Τράπεζα Πειραιώς κερδίζει ουσιαστικά μία διετία χωρίς καμία πίεση από τις εποπτικές αρχές.
Να σημειωθεί ότι για τα 400 εκατ. Tier II θα πληρώνει τόκους το χρόνο 39 εκατ. ευρώ και για το Cocos των 2 δισ. θα πληρώνει ετησίως 160 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή σύνολο 200 εκατ. ευρώ σε τόκους δύο ομολογιακών τίτλων.

Χαντζηνικολάου: H επιτυχημένη έκδοση του 10τούς ομολόγου της Πειραιώς ανοίγει μια νέα πηγή άντλησης κεφαλαίων

«H σημερινή (19/6) ημέρα είναι σημαντική για ολόκληρο το εγχώριο τραπεζικό σύστημα καθώς με την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης δεκαετούς διάρκειας της Τράπεζας Πειραιώς ανοίγει μια αγορά που ήταν κλειστή για περισσότερα από 10 χρόνια.
Ανοίγει μια νέα πηγή άντλησης κεφαλαίων», ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, ξεκινώντας την παρέμβαση στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με θέμα την ανασύσταση της μεσαίας τάξης.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της έκδοσης αξιογράφων Tier2, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, εξέδωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Σε αυτήν αναφέρει ότι: «H Tράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους €400 εκατ., δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης από τον εκδότη στα πέντε έτη (10NC5), στη διεθνή αγορά κεφαλαίων, ενισχύοντας το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά περίπου 90μβ.
Το συνολικό βιβλίο προσφορών, υπό τη διαχείριση των κύριων αναδόχων Goldman Sachs International και UBS Investment Bank, διαμορφώθηκε σε περίπου €850 εκατ.
Περισσότεροι από 135 θεσμικοί επενδυτές από περισσότερες των 20 χωρών συμμετείχαν στη συναλλαγή.
Η έκδοση των αξιογράφων εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΤΝ (Euro Medium Term Note) ύψους €25 δισ. της Τράπεζας Πειραιώς.
Το τοκομερίδιο έχει ορισθεί σε 9,75% και η ημερομηνία εκκαθάρισης έχει προγραμματισθεί για τις 26 Ιουνίου 2019.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της έκδοσης ομολόγου Tier 2 και τη συνολική ανταπόκριση της αγοράς.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 που πραγματοποιεί ελληνική τράπεζα από το 2008.
Το υψηλό επίπεδο της ζήτησης από τους επενδυτές συνιστά έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης για τη συνολική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στην Τράπεζα Πειραιώς.
Η έκδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω τον ισολογισμό μας και λειτουργεί ως βασικός καταλύτης για την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου "Agenda 2023" προς όφελος των επενδυτών, των πελατών και των εργαζομένων μας».


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης