Τελευταία Νέα
Ενέργεια

State Department: Οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων

tags :
State Department: Οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση»

Ίσες αποστάσεις μεταξύ Κύπρου και Τουρκοκρατούμενης πλευράς, δηλαδή τουρκικών συμφερόντων, τήρησε επί της ουσίας ο εκπρόσωπος του State Department μιλώντας προς τον ΣKAI.
Κατά τον τρόπο αυτό δείχνουν και οι ΗΠΑ ότι κινούνται προσεκτικά δίνοντας χώρο στους Τούρκους να μπουν στο παιχνίδι.
Οι κινήσεις των Τούρκων κλιμακώνονται σε όλα τα μέτωπα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι σταδιακά προετοιμάζουν βάσεις στα κατεχόμενα.
Όλα συντείνουν, οτι οι κινήσεις των Τούρκων για απόκτηση δικαιωμάτων επί των ενεργειακών πόρων της ζώνης που θεωρούν, ότι μπορούν να διεκδικήσουν στην επιρροή τους, θα κλιμακωθούν με στόχο να υλοποιήσουν κύκλο διαπραγματεύσεων.
Και αυτό δεν αποκλείεται να είναι ένα πρώτο βασικό πρόβλημα για την επόμενη κυβέρνηση.

 
Τι είπε ο εκπρόσωπος του State Department

Ανησυχία εκφράζουν οι ΗΠΑ «για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα προβεί σε γεωτρήσεις σε περιοχές που διεκδικεί η Κύπρος».
Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ, Κ. Σώκου, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση» και τονίζει ότι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να εμπλακεί σε προκλητική ρητορική ή δράση».
Το State Department αναφέρει: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
Η ερώτηση του ΣΚΑΪ έγινε υπό την σκιά της αιφνιδιαστικής απόφασης του ψευδοκράτους να αρχίσει καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Ο εκπρόσωπος δεν τοποθετήθηκε ανοιχτά για το ζήτημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης