Τελευταία Νέα

PV Europe: Υπόδειγμα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας το ενεργειακό στέγαστρο του ΚΠΙΣΝ

PV Europe: Υπόδειγμα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας το ενεργειακό στέγαστρο του ΚΠΙΣΝ

Η κατασκευαστική ολοκλήρωση του ΚΠΙΣΝ, ανατέθηκε στο γραφείο του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος «μεταμόρφωσε μια τοποθεσία νότια του κέντρου της Αθήνας, σε μια μόνιμη όαση πολιτιστικής ζωής»

Αφιέρωμα στο τελευταίο κατασκευαστικό ορόσημο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έκανε το pv-europe.
Πρόκειται για το ενεργειακό στέγαστρο, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο κατασκευαστικό και τεχνικό επίτευγμα, τόσο για τα εγχώρια, όσο και τα διεθνή κατασκευαστικά δεδομένα
Όπως είναι γνωστό, η κατασκευαστική ολοκλήρωση του ΚΠΙΣΝ, ανατέθηκε στο γραφείο του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος «μεταμόρφωσε μια τοποθεσία νότια του κέντρου της Αθήνας, σε μια μόνιμη όαση πολιτιστικής ζωής».

 
905


Αναφορικά με το ενεργειακό στέγαστρο, έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια, συμβάλλοντας στην κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων των κτιρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), καθώς και στον στόχο για ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 /ρύπων.
Μάλιστα, ήταν το πρώτο κτίριο στην Ευρώπη που έλαβε πιστοποίηση LEED Platinum το 2016.
Τέλος, έχει διαστάσεις 100×100 μέτρα ενώ στο σύνολο του αποτελείται από 717 προκατασκευασμένα τμήματα. Στη θέση του βρίσκεται χάρη σε 40 δυνατούς μεταλλικούς στύλους ενώ το υψηλότερο σημείο που βρίσκεται το στέγαστρο είναι 46 μέτρα από το έδαφος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης