Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Oι εκπομπές άνθρακα υποχώρησαν 4,2% το 2018

tags :
Γαλλία: Oι εκπομπές άνθρακα υποχώρησαν 4,2% το 2018
Οι εκπομπές υπολογίστηκαν σε 445 εκατομμύρια τόνους CO2, και είναι η πρώτη μείωση μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια αύξησης
Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 4,2% το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος λόγω της μείωσης των εκπομπών από τον τομέα των μεταφορών, του ήπιου χειμώνα και της άφθονης προσφοράς πυρηνικής ενέργειας που παρεμπόδισε τη χρήση της θερμικής ενέργειας.
Οι εκπομπές υπολογίστηκαν σε 445 εκατομμύρια τόνους CO2, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου περιβάλλοντος. Είναι η πρώτη μείωση των εκπομπών μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια αύξησης.
Η πτωτική τάση οφείλεται κυρίως στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τον τομέα των μεταφορών για πρώτη φορά μετά το 2013, παρά την οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε το υπουργείο.
Θετικά επέδρασαν επίσης  διάφοροι παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο ήπιος χειμώνας που μείωσε τη ζήτηση για θέρμανση και διαθεσιμότητα του στόλου πυρηνικών και υδροηλεκτρικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που ελέγχονται από το δημόσιο.
Η Γαλλία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επιδιώκει να επιτύχει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθαρά μηδενικές έως το 2050 και έχει θεσπίσει νομοθεσία που θα συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.
"Αν και μένουν πολλά να γίνουν, αυτά τα εξαίρετα νέα δείχνουν ότι οι ενέργειές μας έχουν δώσει τα πρώτα αποτελέσματα", δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος της Γαλλίας Francois de Rugy.
"Επιβεβαιώνει επίσης ότι η δέσμευσή μας για μια ισχυρή και φιλόδοξη πολιτική για την αλλαγή του κλίματος δεν είναι μάταιη και ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη για το κλίμα", σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης