Τελευταία Νέα

Αυστηρότερες προϋποθέσεις αδειοδότησης για την αιολική ενέργεια της Νορβηγίας

Αυστηρότερες προϋποθέσεις αδειοδότησης για την αιολική ενέργεια της Νορβηγίας
Οι παραγωγοί αιολικής ενέργειας στη Νορβηγία έχουν σήμερα πέντε χρόνια για να προχωρήσουν στην απόκτηση των αδειών μέχρι την έναρξη της κατασκευής του αιολικού πάρκου
Αυστηρότερους όρους αδειοδότησης για έργα αιολικής ενέργειας θα θέσει η κυβέρνηση της Νορβηγίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aftenposten.
Ειδικότερα, ο υπουργός πετρελαίου και ενέργειας της Νορβηγίας κ. Kjell-Borge Freiberg ανακοίνωσε αυστηρότερους κανονισμούς όσον αφορά την τήρηση των προθεσμιών για την έναρξη κατασκευής αιολικών πάρκων.
Οι παραγωγοί αιολικής ενέργειας στη Νορβηγία έχουν σήμερα πέντε χρόνια για να προχωρήσουν στην απόκτηση των αδειών μέχρι την έναρξη της κατασκευής του αιολικού πάρκου και αυτή η προθεσμία παρατείνεται συχνά εάν το ζητήσει ο κύριος του έργου.
Εξάλλου, ο μεγάλος χρόνος επεξεργασίας θα προκαλέσει την αλλαγή των έργων, για παράδειγμα, λόγω της νέας τεχνολογίας.
Η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας έχει γίνει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα στη Νορβηγία και η τοπική αντίσταση έχει αυξηθεί σε πολλά μέρη.
Στις περισσότερες από τις ετήσιες συναντήσεις των πολιτικών κομμάτων, διεξήχθη εκτενής συζήτηση σχετικά με την αιολική ενέργεια στην ξηρά και τις αρνητικές επιπτώσεις της στη φύση.
«Η Νορβηγία έχει μερικές φανταστικές ευκαιρίες στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Αν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων, τότε ο άνεμος είναι μέρος αυτού που πρέπει να αναπτυχθεί. Εδώ η Νορβηγία έχει μια βιομηχανική ευκαιρία» δήλωσε ο Freiberg στην Aftenposten.
Τέλος, η Νορβηγική Διεύθυνση Υδατικών Πόρων και Ενέργειας (NVE) επεξεργάστηκε μέχρι στιγμής 244 αιτήσεις, εκ των οποίων 39 έχουν λάβει άδεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης