Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Ερντογάν: Εντός της τουρκικής υφαλιοκρηπίδας και 41 ναυτικά μίλα δυτικά της Κύπρου οι έρευνες του Πορθητή

Ερντογάν: Εντός της τουρκικής υφαλιοκρηπίδας και 41 ναυτικά μίλα δυτικά της Κύπρου οι έρευνες του Πορθητή

Oι Τουρκοκύπριοι έχουν και αυτοί δικαιώματα στην εκμετάλλευση του πλούτου ανέφερε

(upd)O Ερντογάν σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η περιοχή που επιχειρεί ο Πορθητής (Φατίχ) βρίσκεται 41 ναυτικά μίλα δυτικά από τις κυπριακές ακτές.
Η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκριπίδας με βάση τις συνθήκες του ΟΗΕ και τα δικαιώματα έχουν δοθεί στην τούρκικη εταιρία ΤPAO από την τουρκική κυβέρνηση.
Ο Ερντογάν τόνισε στην ομιλία του προς τους εξαγωγείς πως όσοι βλέπουν ως κάτι απλό τις εργασίες που κάνει η Τουρκία για έρευνες πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τότε σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό.
Τις ελπίδες των ελληνοκυπρίων ότι θα μπορέσουν να συλλάβουν το πλήρωμα του Φατίχ στην ανατολική Μεσόγειο θέλησε «να διαψεύσει» σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ο ίδιος είπε, σε νέες δηλώσεις του.
Ο Ερντογάν τόνισε στην ομιλία του προς τους εξαγωγείς πως όσοι βλέπουν ως κάτι απλό τις εργασίες που κάνει η Τουρκία για έρευνες πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τότε σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό. «Εμείς κάνουμε έρευνες στα σημεία που έχουν παραχωρηθεί», είπε.
«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία, από αυτά τα δυο είναι ερευνών και τα άλλα δυο γεωτρήσεων.
Αν κάποιος κάνει κάτι τότε κι εμείς μαζί με όλες τις φρεγάτες και όλα τα αεροσκάφη στεκόμαστε δίπλα τους και συνεχίζουμε τις εργασίες. Δώσανε λέει εντολή για να συλλάβουν τα πληρώματα, ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας!», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μακρόν είπε: «ο πρόεδρος της Γαλλίας λέει πως θέλει να φύγουμε από εκεί. Εσύ τι λες ρε! Εμείς έχουμε ακτές εκεί και είμαστε εγγυητές στην Κύπρο όπως και η Ελλάδα και η Αγγλία. Ποιος είσαι εσύ; O δικηγόρος τους;».
Σημειώνεται ότι οι αρχές της Κύπρου εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης των μελών του πληρώματος του τουρκικού πλοίου - γεωτρύπανου που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Όσο για τις εξαγωγές ανέφερε ότι τον Μάϊο άνεβηκαν στα 171,4 δισ δολ απόκλιναν όμως από τον στόχο των 200 δισ.
Πηγή: ΑNADOLU, HURRIET DAILY NEWS.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης