Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γαλλία: Σε κοινοπραξία της EDF έργο αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα 600 MW στο Dunkirk

tags :
Γαλλία: Σε κοινοπραξία  της EDF έργο αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα 600 MW στο Dunkirk
Κάτω από 50 ευρώ / MWh η προσφορά της κοινοπραξίας σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας
Kοινοπραξία υπό τη γαλλική EDF κέρδισε σύμβαση για μεγάλο έργο αιολικής ενέργειας 600 MW (MW) κοντά στο Dunkirk στη δυτική Γαλλία, ανακοίνωσε ο υπουργός περιβάλλοντος Francois de Rugy την Παρασκευή 14/6/2019.
Η προσφορά της EDF σε συνεργασία με την γερμανική Innogy  και την καναδική Enbridge υπερίσχυσε των ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένης των Engie σε συνεργασία με την πορτογαλική EDPR της Πορτογαλίας και της Total σε συνεργασία με την δανέζικη Orsted.
Ο De Rugy δήλωσε ότι εννέα διεθνείς ενεργειακές και βιομηχανικές επιχειρήσεις είχαν δείξει ενδιαφέρον για το έργο και ότι επτά είχαν υποβάλει προσφορά.
"Η EDF έχει επιλεγεί", δήλωσε ο Rudy στο Saint Nazaire της Δυτικής Γαλλίας, όπου ξεκίνησε ξεχωριστό υπεράκτιο αιολικό έργο.
Το υπουργείο δήλωσε ότι το προτεινόμενο από τη νικήτρια κοινοπραξία ποσό ήταν σημαντικά χαμηλότερο από 50 ευρώ ανά μεγαβάτ ώρα (MWh). Αυτό συγκρίνεται με 63 ευρώ / MWh για ένα υπεράκτιο αιολικό διαγωνισμό περίπου 516 MW που έγινες από την κυβέρνηση την Τετάρτη.
Η προσφορά της EDF ήταν η υψηλότερη σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή ενέργειας CRE, που  μελέτησε τις προτάσεις, ανέφερε το υπουργείο.
Είπε επίσης ότι η τιμή ήταν συγκρίσιμη με τις καλύτερες τιμές που καταγράφηκαν στα ευρωπαϊκά αιολικά έργα ανοικτής θάλασσας και κατέδειξε την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής βιομηχανίας αιολικής ενέργειας.
Το αιολικό πάρκο θα διαθέτει σαράντα πέντε ανεμογεννήτριες που παράγουν 2,3 terawatt ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως από το 2026, που αντιστοιχεί στην κατανάλωση περίπου 500.000 γαλλικών νοικοκυριών.
Η EDF, η οποία εκμεταλλεύεται 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γαλλίας που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 75% των αναγκών της χώρας στην ηλεκτρική ενέργεια, επεκτείνεται γρήγορα στην παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Η θυγατρική της EDF Renewables, η οποία διαχειρίζεται περίπου 13 gigawatts (GW) εγκατεστημένης χωρητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει χαρτοφυλάκιο άνω των 2 GW στη Γαλλία. Επίσης διαπραγματεύεται την συμμετοχή σε δύο έργα στην Κίνα συνολικού ύψους 500 MW και να αναπτύξει επίσης μια περιοχή με δυναμικό 2.500 MW στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Dunkirk είναι το τέταρτο offshore έργο που ο όμιλος έχει κερδίσει στη Γαλλία μέσω διαδικασίας δημοσίων συμβάσεων, μετά τα σχέδια Saint-Nazaire, Fécamp και Courseulles-sur-Mer το 2012.
"Η προσφορά μας ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αυτό οδήγησε κυβέρνηση να διπλασιάσει τους στόχους αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας που περιέχονται στο πολυετές ενεργειακό σχέδιο της, προσφέροντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την EDF και όλους τους συμμετέχοντες στον κλάδο", δήλωσε ο CEO της EDF Jean-Bernard Δήλωσε ο Levy.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διπλασιάσει το ρυθμό ανάπτυξης αιολικών έργων αιολικής ενέργειας σε 1 GW ετησίως από περίπου 500 MW προηγουμένως, καθώς το κόστος μειώνεται.
Η Γαλλία αγωνίζεται να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για να μειώσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια και να εξαλείψει την παραγωγή από άνθρακα για να περιορίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης