Commodities

ΗΠΑ: H ρυθμιστική αρχή για τα commodities "βλέπει" σοβαρό κίνδυνο αγοράς από την αλλαγή του κλίματος

ΗΠΑ: H ρυθμιστική αρχή για τα commodities

«Οι αγορές των commodity μας και οι χρηματοπιστωτικές αγορές που τις στηρίζουν θα υποφέρουν εάν δεν λάβουμε μέτρα για να μετριάσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης» δήλωσε ο Rostin Behnam, ένας από τους πέντε επιτρόπους της Commodities Futures Trading Commission

Ο κορυφαίος ρυθμιστικός φορέας για τα commodities στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αλλαγή του κλίματος αποτελεί σοβαρό κίνδυνο αγοράς και παρότρυνε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει, αντιτιθέμενη με τη κυβέρνηση Trump, η οποία συχνά απορρίπτει το ζήτημα.
Ο Rostin Behnam, ένας από τους πέντε επιτρόπους της Commodities Futures Trading Commission, ανακοίνωσε τις παρατηρήσεις σε δημόσια συνεδρίαση επικεντρωμένη στους χρηματοοικονομικούς κινδύνους. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή που θα επιφορτιστεί με τη σύνταξη έκθεσης αργότερα φέτος για την εξέταση των απειλών και την πρόταση δράσης.
"Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος επηρεάζουν κάθε πτυχή της αμερικανικής οικονομίας - από τη γεωργία έως την εμπορική παραγωγή και τη χρηματοδότηση κάθε βήματος κάθε διαδικασίας", ανέφερε ο Behnam στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις στη συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής για τον κίνδυνο αγοράς CFTC.
"Επειδή οι περισσότερες από τις παγκόσμιες αγορές και οι ρυθμιστικές αρχές της αγοράς λαμβάνουν μέτρα για την αξιολόγηση και την άμβλυνση των σημερινών και των πιθανών απειλών της κλιματικής αλλαγής, εμείς στις ΗΠΑ πρέπει επίσης να απαιτήσουμε δράση από όλα τα τμήματα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένου αυτού του οργανισμού" είπε.
Αναφέρθηκε σε συνολικά έξοδα ύψους 160 δισ. δολαρίων το 2018 από φυσικές καταστροφές και επεσήμανε ότι τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την περιοχή των μεσοδυτικών ΗΠΑ οδήγησαν σε καταστροφικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους, μειώνοντας τις αποδόσεις, πλήττοντας την εμπορική παραγωγή και καθιστώντας τις αγορές ασταθείς.
«Οι αγορές των commodity μας και οι χρηματοπιστωτικές αγορές που τις στηρίζουν θα υποφέρουν εάν δεν λάβουμε μέτρα για να μετριάσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης», τόνισε.
Ο Behnam δήλωσε ότι η αλλαγή του κλίματος μπορεί να επηρεάσει τους χρήστες των αγορών παραγώγων   από ασφαλιστές έως εμπορικές τράπεζες και αγρότες.
Η κυβέρνηση Trump καταστέλλει την ομοσπονδιακή επιστημονική έρευνα για την αλλαγή του κλίματος ενώ και άλλοι ρυθμιστικοί φορείς δήλωσαν ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα.
Δυο Δημοκρατικοί στην Senate Banking Committee, ο Γερουσιαστής της Χαβάης Brian Schatz και ο Γερουσιαστής του Οχάϊο Sherrod Brown, επικρότησαν την πρωτοβουλία του Behnam, προτρέποντάς τον να συνεργαστεί με επικεφαλής 36 κεντρικών τραπεζών, αναπτύσσοντας μια κοινή αξιολόγηση κινδύνου για το κλίμα και επεσήμαναν ότι θέλουν και άλλες αμερικανικές τράπεζες και ρυθμιστές κινητών αξιών να ακολουθήσουν το προβάδισμα του Behnam.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης