Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο μικροσκόπιο του ευρωπαϊκού οργανισμού εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνει το Epex

tags :
Στο μικροσκόπιο του ευρωπαϊκού οργανισμού εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνει το Epex
Στις 7 Ιουνίου, ένα εσωτερικό ζήτημα πληροφορικής στο Epex Spot, μέρος του γερμανικού ενεργειακού χρηματιστηρίου EEX, εμπόδισε παραγγελίες να αποστέλλονται στο κοινό σύστημα
Ο ευρωπαϊκός οργανισμός διαπραγμάτευσης ισχύος θα διερευνήσει ένα περιστατικό που συνέβη στις 7 Ιουνίου, όταν αρκετοί τομείς της ολοκληρωμένης αγοράς αποσυνδέθηκαν  λόγω προβλήματος στο Epex Spot, που εδρεύει στο Παρίσι, ανακοίνωσε  την Τετάρτη 12/6/2019.
Η σύζευξη της αγοράς επιτρέπει στους παίκτες να έχουν ουσιαστική πρόσβαση στη χονδρική ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται οπουδήποτε στην περιοχή μέσω διασυνοριακών διασυνδέσεων, δημιουργώντας αποτελεσματική τιμολόγηση σύμφωνα με το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη εναρμόνιση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας.
Συμβάλλει στην εξισορρόπηση των αναντιστοιχιών στον τομέα της παροχής ηλεκτρισμού σε όλες τις χώρες και έχει συγκεντρώσει από το 2014 το δίκτυο ανταλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας και τους φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου μεταφοράς υπό την επίβλεψη μιας κοινής ευρωπαϊκής διευθύνουσας επιτροπής.
Αλλά στις 7 Ιουνίου, ένα εσωτερικό ζήτημα πληροφορικής στο Epex Spot, μέρος του γερμανικού ενεργειακού χρηματιστηρίου EEX, εμπόδισε ορισμένες από τις ηπειρωτικές  και βρετανικές παραγγελίες να αποστέλλονται στο κοινό σύστημα.
Το περιστατικό επηρέασε τις δημοπρασίες σε Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία,  Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Αυστρία.
"Η κοινή διευθύνουσα επιτροπή ξεκίνησε σήμερα μια διεξοδική διερεύνηση του περιστατικού για να εντοπίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν προκειμένου για να μετριάσει τον κίνδυνο παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον", ανέφερε η ανακοίνωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης