Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Η Βόρεια Ντακότα επενδύει σε startup υποδομής φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Η Βόρεια Ντακότα επενδύει σε startup υποδομής φυσικού αερίου
Θα επενδύσει 200.000 δολάρια στην εταιρεία υποδομής φυσικού αερίου Bakken Midstream Natural Gas LLC σε μια εποχή που οι παραγωγοί πετρελαίου καίνε το υπερβολικό αέριο λόγω της έλλειψης αγωγών
Η Βόρεια Ντακότα, η οποία φιλοξενεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κοιλάδα παραγωγής σχιστολιθικών κοιτασμάτων ΗΠΑ, έχει επενδύσει σε μια startup που προτείνει την ανάπτυξη νέων αγορών για σχιστολιθικό αέριο και τη μείωση της ανεπιθύμητης καύσης φυσικού αερίου.
Η κυβέρνηση της Βόρειας Ντακότα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 200.000 δολάρια στην εταιρεία υποδομής φυσικού αερίου Bakken Midstream Natural Gas LLC σε μια εποχή που οι παραγωγοί πετρελαίου καίνε το υπερβολικό αέριο λόγω της έλλειψης αγωγών για να το μεταφέρουν.
Η έλλειψη έχει ως αποτέλεσμα σχεδόν το 20% του φυσικού αερίου που παράγεται στη Βόρεια Ντακότα να εξανεμίζεται, πολύ πάνω από το στόχο του 12% της πολιτείας. Ο στόχος είναι να μειωθεί η καύση σε λιγότερο από 9% μέχρι τα τέλη του 2020.
Ο αναλυτής του Raymond James Muhammed Ghulam δήλωσε ότι κανένας δεν επωφελείται από την καύση του πλεονάζοντος φυσικού αερίου και ότι η πολιτεία χάνει τους φόρους ενώ ταυτόχρονα προκαλεί περιβαλλοντικές ανησυχίες.
Ο Ghulam σημείωσε  επίσης ότι η επένδυση ήταν «επουσιώδηςλόγω του σημαντικού ποσού που απαιτείται για τη χρηματοδότηση των υποδομών στην περιοχή».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης