Ενέργεια

Ανησυχία της Αμερικανικής Ένωσης Ενέργειας για τους δασμούς στις κινεζικές μπαταρίες λιθίου

tags :
Ανησυχία της Αμερικανικής Ένωσης Ενέργειας για τους δασμούς στις κινεζικές μπαταρίες λιθίου
H Ένωση προειδοποίησε ότι η βιομηχανία αποθήκευσης χρειάζεται μεγαλύτερη βεβαιότητα για μελλοντικές αποφάσεις επενδύσεων και προσλήψεων
Ανησυχία διακατέχει την Αμερικανική Ένωση Αποθήκευσης Ενέργειας με αφορμή τον άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο που θα έχουν στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας δικτύου στην Αμερική, τα τιμολόγια για τις κινεζικές μπαταρίες ιόντων λιθίου και τον σχετικό εξοπλισμό.
Ειδικότερα, η Ένωση προειδοποίησε ότι η βιομηχανία αποθήκευσης χρειάζεται μεγαλύτερη βεβαιότητα για μελλοντικές αποφάσεις επενδύσεων και προσλήψεων, δεδομένου ότι η βιομηχανία αντιπροσωπεύει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ.
«Οι καινοτόμες εταιρείες μας αλλάζουν το επιχειρηματικό μοντέλο στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας και τώρα δεν είναι η στιγμή να διαταράξουμε τη διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς εργαζόμαστε για την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού, αποδοτικού, βιώσιμου και οικονομικά προσιτού δικτύου για όλους τους Αμερικανούς».
Παράλληλα, το υψηλό κόστος και η αβεβαιότητα θα δημιουργήσουν φραγμούς σε μια εποχή που η ζήτηση για βελτιωμένη ανθεκτικότητα και καθαρή ενέργεια αυξάνεται σε όλη τη χώρα.
«Για να διατηρηθεί η επιχειρηματική συνέχεια και η ανάπτυξη στον τομέα της αποθήκευσης, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν πρέπει να επιβάλλουν τιμολόγια στις ηλεκτρικές στήλες και τον σχετικό εξοπλισμό. Αντίθετα, θα πρέπει να εφαρμόσουν την πληθώρα των υφιστάμενων νομοθετικών προσπαθειών της διπλωματίας που έχουν εισαχθεί στα κρατίδια της χώρας και στο Κογκρέσο» πρόσθεσε η Ένωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης