Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μικρή η προετοιμασία για την συνάντηση Trump – Jinping για εμπορική συμφωνία

tags :
Reuters: Μικρή η προετοιμασία για την συνάντηση Trump – Jinping για εμπορική συμφωνία
Ελάχιστη προετοιμασία από τις δύο πλευρές για την επικείμενη συνάντηση των δύο προέδρων στο περιθώριο της G20
Χαμηλές είναι οι προσδοκίες για την επίτευξη προόδου όσον αφορά στην εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας στην επικείμενη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump και του Κινέζου ομόλογου του, Xi Jinping στο περιθώριο της G20 που αναμένεται στα τέλη του μήνα στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με το Reuters, αν και απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες από αυτή τη συνάντηση, ελάχιστη είναι η προετοιμασία από τις δύο πλευρές για αυτές τις συνομιλίες, οι οποίες θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στον εμπορικό πόλεμο των δύο κρατών που απειλεί την παγκόσμια οικονομία.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Trump έχει διαμηνύσει πως αφού συναντήσει τον Κινέζο ομόλογο του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 28 – 29 Ιουνίου, θα αποφασίσει για το εάν θα προχωρήσει ή όχι στην επιβολή νέων δασμών κατά εισαγόμενων κινέζικων προϊόντων.
Πάντως ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Κίνα έχουν επιβεβαιώσει ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει, αν και τα μάτια της παγκόσμιας αγοράς, η οποία έχει δει να χάνει περισσότερα από ένα τρις δολάρια λόγω της εμπορικής αυτής αντιπαράθεσης τους τελευταίους μήνες, θα είναι στραμμένα πάνω στους Trump, Jinping.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές τόσο από την αμερικάνικη όσο και από την κινέζικη πλευρά, οι προετοιμασίες σε ΗΠΑ και Κίνα για τη συνάντηση αυτή είναι περιορισμένες κυρίως λόγω της αυξανόμενης έντασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις σινοαμερικανικές σχέσεις.
Αυτό πάντως που είναι σαφές είναι ότι δεν επιβεβαιώνεται σε καμία περίπτωση το κλίμα που υπήρχε πριν από δύο μήνες  και που ήθελε τους δύο προέδρους να υπογράφουν στην Ιαπωνία μια ιστορική εμπορική συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης