Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Σχεδιάζει IPO η Sunnova Energy – Άνω του 1 δισ. δολ. εκτιμάται η αξία της εταιρείας

ΗΠΑ: Σχεδιάζει IPO η Sunnova Energy – Άνω του 1 δισ. δολ. εκτιμάται η αξία της εταιρείας

Από την ίδρυσή της το 2012, η Sunnova έχει λάβει περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, όπως οι Energy Capital Partners, Triangle Peak Partners και Quantum Strategic Partners, οι οποίοι ενημερώνονται από την εταιρεία επενδύσεων του George Soros

Η Sunnova Energy Corp, η οποία χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται οικιακά ηλιακά συστήματα και συστήματα αποθήκευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδιάζει εισαγωγή στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία θα μπορούσε να εκτιμήσει την εταιρεία σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Χιούστον είναι μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές επιχειρήσεις στέγης στις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας 12 πολιτείες και περιοχές των ΗΠΑ, σε μια βιομηχανία που παραμένει κατακερματισμένη λόγω διαφορετικών κρατικών κανονισμών. Μεταξύ των κύριων ανταγωνιστών της είναι η μονάδα SolarCity της Tesla Inc.
Η Sunnova έχει ξεκινήσει  μια αρχική δημόσια προσφορά που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί  αργότερα φέτος, σύμφωνα με τις πηγές.
Ο ακριβής χρόνος και η αποτίμηση της εταιρείας θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς, οι πηγές θα προστεθούν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, καθώς οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.
Από την ίδρυσή της το 2012, η Sunnova έχει λάβει περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, όπως οι Energy Capital Partners, Triangle Peak Partners και Quantum Strategic Partners, οι οποίοι ενημερώνονται από την εταιρεία επενδύσεων του George Soros.
Διαθέτει εξοπλισμό στους καταναλωτές με μακροπρόθεσμες συμβάσεις, επιτρέποντάς τους να αποφεύγουν μεγάλες αρχικές δαπάνες για τα πάνελ και τις μπαταρίες. Η Sunnova συνεργάζεται με ένα δίκτυο περιφερειακών αναδόχων για την εγκατάσταση των συστημάτων της.
Παρά τους διαφορετικούς πολιτειακούς κανόνες και τις απαιτήσεις αδειοδότησης, η ηλιακή ενέργεια συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, βοηθούμενη από την εξέλιξη της τεχνολογίας που μείωσε το κόστος παραγωγής ενέργειας.
Σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Ενεργειακής Πληροφορίας (EIA) που δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019, η παραγωγική δυναμικότητα ηλιακής ενέργειας μικρής κλίμακας αναμένεται να αυξηθεί κατά 44% τα επόμενα δύο χρόνια.
Το κόστος των ηλιακών πάνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει υποχωρήσει  από περίπου 70 δολάρια ανά watt  ηλεκτρικής παραγωγής το 1980, σε 36 σεντς ανά watt σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ενέργειας Wood Mackenzie.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης