Πετρέλαιο

Η BP αύξησε 12% τις εκτιμήσεις για τα αποθέματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

Η BP αύξησε 12% τις εκτιμήσεις για τα αποθέματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

Η πρώτη σημαντική αλλαγή στα αποθέματα πετρελαίου από το 1989 - Ορισμένα αποθέματα φυσικού αερίου  υπολογίσθηκαν εκ νέου ως πετρέλαιο

Η BP έχει εκτιμήσει τα αποθέματα αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας κατά 12%, σημειώνοντας την πρώτη σημαντική αλλαγή στα εκτιμώμενα αποθέματα της χώρας από το 1989.
Στο σημείο αναφοράς 2019 toy Statistical Review of World Energy , η BP αναπροσαρμόζει ορισμένα αποθέματα φυσικού αερίου της Σαουδικής Αραβίας ως πετρέλαιο, επιτρέποντας στον Ριάντ να βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση της Βενεζουέλας ως τον μεγαλύτερο κάτοχο παγκόσμιων αποθεμάτων.
Η ΒΡ ανέφερε ότι τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αναθεωρήθηκαν στα 297,7 δισεκατομμύρια βαρέλια στα τέλη του 2018 από 266,2 δισεκατομμύρια ένα  χρόνο νωρίτερα, μόλις λίγο χαμηλότερα από τα 303 δισεκατομμύρια στη Βενεζουέλα.
Ο Καναδάς ήταν τρίτος με 168 δις βαρέλια, ακολουθούμενος από το Ιράν με 156 δισεκατομμύρια και το Ιράκ με 147 δισεκατομμύρια.
Η αύξηση ήρθε καθώς η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε ξεχωριστή αναφορά των αποθεμάτων πετρελαίου, φυσικού αερίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (NGL), δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BP Spencer Dale.
Τα NGLs συμπεριλήφθηκαν στο παρελθόν σε αποθέματα φυσικού αερίου, δήλωσε ο Dale.
 Ως εκ τούτου, αυτά υποχώρησαν  στα 208,1 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια από 283,8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια το 2017.
Η Σαουδική Αραβία έχει γίνει πιο ανοιχτή στην αναφορά των αποθεμάτων της καθώς προετοιμάζει  την δημόσια εγγραφή της  ενεργειακή της εταιρεία Saudi Aramco.
Η εγγραφή  έχει αναβληθεί και σχεδιάζεται τώρα για την αρχή της επόμενης δεκαετίας.
Το Ριάντ σπάνια άλλαζε τις εκτιμήσεις των αποθεμάτων πετρελαίου στο παρελθόν, παρά την άντληση 8-10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.
Η τελευταία μεγάλη αλλαγή στα αποθέματα συνέβη το 1989, όταν αυξήθηκαν χωρίς εξήγηση από 170 δισεκατομμύρια βαρέλια σε 260 δισεκατομμύρια.
Η ΒΡ ανέφερε επίσης ότι τα αποθέματα πετρελαίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που έγιναν ο κορυφαίος παραγωγός του κόσμου το 2018, αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω κατά 22% στα 61,2 δισ. βαρέλια από 50 δισ. βαρέλια στο τέλος του 2017.
Συνολικά, τα παγκόσμια αποθέματα δεν άλλαξαν πολύ σε 1.729,7 δισ. βαρέλια, περίπου ισοδύναμα με τα 50 χρόνια της τρέχουσας ζήτησης στον κόσμο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης