Φυσικό Αέριο

Ξεκίνησε η πρώτη αποστολή LNG μέσω cargo από το Prelude της Shell

tags :
Ξεκίνησε η πρώτη αποστολή LNG μέσω cargo από το Prelude της Shell
Το Prelude, όπως ονομάζεται το πλοίο, έχει μήκος 488 μέτρων και πλάτος 74 μέτρων, ενώ το βάρος του φθάνει περίπου τους 260.000 τόνους
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου από τo Prelude της Shell.
Η Shell και οι συνεργαζόμενοι εταίροι Inpex, Kogas και OPIC ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι η ισπανική αεροπορική εταιρία Valencia Knutsen είχε εγκαταλείψει το Prelude, 475 χλμ. Βορειοανατολικά του Broome, με πλήρες φορτίο LNG για πελάτες στην Ασία.

Αρχικά υπενθυμίζεται ότι το Prelude, όπως ονομάζεται το πλοίο, έχει μήκος 488 μέτρων και πλάτος 74 μέτρων, ενώ το βάρος του φθάνει περίπου τους 260.000 τόνους. Έχει τη δυνατότητα να αντλεί, να διυλίζει, να παράγει και να ξεφορτώνει υγροποιημένο φυσικό αέριο, διαθέτοντας το πλεονέκτημα να μπορεί να αντλεί αέριο από απομακρυσμένες περιοχές, που δεν θα ήταν διαφορετικά οικονομικά βιώσιμες.
Από την πλευρά του, ο Maarten Wetselaar, Διευθυντής Ολοκληρωμένου Αερίου και Νέων Ενεργειακών, δήλωσε: «Η πρώτη αποστολή LNG από την Prelude FLNG ξεκίνησε με ασφάλεια. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι για το έργο που έχει αναληφθεί για την επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου» προσθέτοντας ότι: «Το Prelude αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου μας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για περισσότερη και καθαρότερη ενέργεια για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο».
Η Zoe Yujnovich, Πρόεδρος της Shell Australia, δήλωσε: «Το Prelude FLNG συνδυάζει την ανθρώπινη προσπάθεια και την εφευρετικότητα από όλο τον κόσμο και εδώ στην Αυστραλία. Είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε με τις τοπικές κοινότητες, προμηθευτές και συνεργάτες μας για να διασφαλίσουμε τις ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες της στο μέλλον».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης