Στα 19,5 GW θα φθάσει μέχρι το 2023 η νέα φωτοβολταϊκή χωρητικότητα στην Ισπανία - Αισιόδοξες προοπτικές

Στα 19,5 GW θα φθάσει μέχρι το 2023 η νέα φωτοβολταϊκή χωρητικότητα στην Ισπανία - Αισιόδοξες προοπτικές
Η Ισπανία ανήκει στις δύο πρώτες προοπτικές της Ευρώπης και στις επτά καλύτερες προοπτικές παγκοσμίως
Υψηλές προσδοκίες υπάρχουν για την ισπανική αγορά ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας, σύμφωνα με την Προοπτική της Παγκόσμιας Αγοράς της SolarPower στην Ευρώπη 2019-2023.
Όσον αφορά το μέλλον, η συσσωρευμένη ηλιακή φωτοβολταϊκή χωρητικότητα στην Ισπανία μπορεί να φθάσει τα 25,4 GW μέχρι το 2023 που σημαίνει νέα δυναμικό 19,5 GW τα επόμενα 5 χρόνια.
Επομένως, σύμφωνα με το σενάριο της SolarPower, η Ισπανία ανήκει στις δύο πρώτες προοπτικές της Ευρώπης και στις επτά καλύτερες προοπτικές παγκοσμίως.
Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει το pv-europe, λόγω του ηλιακού κόστους χαμηλού κόστους, η πλειοψηφία αναμένεται να είναι τροφοδοτούμενη με φωτοβολταϊκά συστήματα (εγκατεστημένα στο έδαφος) και συστήματα κλίμακας κοινής ωφελείας που βασίζονται στο PPA.
Οι εταιρίες PPA για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βοηθούν τις εταιρείες να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, να ακολουθήσουν τη στρατηγική τους για την αειφορία και να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότερες εταιρείες αναζητούν τρόπους να παράγουν ή και να προμηθεύουν άμεσα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με την BayWa r.e. ενέργειας το 2019, το 76% των εταιρειών στην Ισπανία σχεδιάζουν να αυξήσουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. "Αυτό, μαζί με τις προγραμματισμένες προσθήκες δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργούν μια τεράστια ευκαιρία στην αγορά για την προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εταιρικών PPA", λέει ο Tomás García, Διευθύνων Σύμβουλος της Solar & Wind Projects.
Τέλος, το ισπανικό Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλιματικής (NECP) προβλέπει την εγκατάσταση έως και το 2030 νέων GW φωτοβολταϊκών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης