Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη της διασύνδεσης Κρήτη με Αττική – Όρος, η χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής στην Κορακιά

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη της διασύνδεσης Κρήτη με Αττική – Όρος, η χωροθέτηση του σταθμού μετατροπής στην Κορακιά

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης

Υπό όρους εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη – Αττική που θα αναπτύξει η εταιρία Αριάδνη Interconnection.
Η Επιτροπή σε μια μάλλον ταραχώδη συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υπό τον όρο της αλλαγής χωροθέτησης του σταθμού μετατροπής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δαμάστα στην Κοράκια.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν κάτοικοι και φορείς της Δαμάστας, εκπρόσωποι της απερχόμενης δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και ο νέος δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, οι οποίοι έθεσαν βέτο ζητώντας την απεμπλοκή της Δαμάστας από τον σχεδιασμό του έργου.
Μετά από αρκετή συζήτηση, από την οποία δεν έλειψαν στιγμές έντασης, η τελική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος ήταν ομόφωνη υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, ενώ για τη Δαμάστα υπάρχει αναφορά στη γνωμοδοτική απόφαση ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο αλλαγής της θέσης του σταθμού μετατροπής.
Το έργο αφορά στη διασύνδεση του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της νήσου Κρήτης με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω Συνεχούς Ρεύματος Σ.Ρ Αττική - Κρήτη Κορακιά – Ελληνικό.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Κρήτης που εγκρίθηκε πρόσφατα προβλέπεται η δημιουργία εγκαταστάσεων νέου Ενεργειακού Κέντρου στην Κορακιά, το οποίο θα περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, υποσταθμοί, με την ηπειρωτική χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης