Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Υπό πίεση παραμένει η τιμή του αργού Ουραλίων - Χαμηλή η ζήτηση για το δεύτερο εξάμηνο

Υπό πίεση παραμένει η τιμή του αργού Ουραλίων - Χαμηλή η ζήτηση για το δεύτερο εξάμηνο
Περιορισμένο το ενδιαφέρον των αγοραστών
Οι διαφορές του αργού Ουραλίων με το Brent σταθεροποιήθηκαν ελαφρώς στη βορειοδυτική Ευρώπη, αλλά μειώθηκαν στη Μεσόγειο τη Δευτέρα 10/6/2019.
Οι τιμές της ρωσικής κατηγορίας ήταν ακόμα υπό πίεση εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης φόρτωσης φορτίων κατά το δεύτερο εξάμηνο του Ιουνίου. Αρκετά φορτία προσφέρθηκαν στην αγορά και «αγωνίστηκαν» να βρουν αγοραστές, δήλωσαν οι traders.
Η Ρωσία έχει αποκαταστήσει μερικώς τις προμήθειες αργού πετρελαίου Ουραλίων μέσω της βόρειας διαδρομής του αγωγού Druzhba, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα η πολωνική εταιρεία πετρελαίου PERN.
Ο όγκος των προμηθειών του αγωγού είναι ακόμα χαμηλότερος από το κανονικό και αναμένεται να συνεχιστεί η κανονική προσφορά τον Ιούλιο.
Η εταιρεία εμπορίας Litasco πώλησε 100.000 τόνους φορτίων ουραλίων από το Primorsk και το Ust-Luga στις 21-25 Ιουνίου στην Trafigura με το  Brent μείον 1.95 δολάρια το βαρέλι, το οποίο ήταν ελαφρώς σταθερότερο από τις πρόσφατες εκτιμήσεις.
 Η Trafigura προσέφερε επίσης 100.000 τόνους Ουραλίων για φόρτωση στις 29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου από το Primorsk με το  Brent μείον 1.65 δολάρια το βαρέλι, αλλά δεν κατάφερε να βρει αγοραστή.
Στη Μεσόγειο, η Litasco προσέφερε στους αγοραστές 80.000 τόνους φορτίων ουραλίων από το λιμάνι Novorossiisk στις 20-24 Ιουνίου με μείον 1.20 δολάρια το βαρέλι, αλλά δεν βρέθηκαν αγοραστές.
Δεν υπήρξαν προσφορές ή προσφορές για Azeri BTC ή CPC Blend στο Platts τη Δευτέρα.
Η Surgutneftegaz  πραγματοποιήσε διαγωνισμό για την πώληση 100.000 τόνων φορτίων ουραλίων από το Primorsk στις 29-30 Ιουνίου, το οποίο προστέθηκε στο σχέδιο φόρτωσης του Ιουνίου από το Primorsk την περασμένη εβδομάδα.
Οι πληροφορίες σχετικά με τον αγοραστή του φορτίου και το επίπεδο των τιμών της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.
Παράλληλα εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος οι παραγωγοί πετρελαίου να εξαντλούν υπερβολικά το αργό και οι τιμές να μειώνονται δραματικά, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, υποδεικνύοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να υποστηρίξει την επέκταση των περικοπών παραγωγής στη συνάντηση τον επόμενο μήνα.
Η αποζημίωση για το ρωσικό πετρέλαιο που παραδόθηκε στην Ευρώπη νωρίτερα αυτό το χρόνο μέσω του αγωγού Druzhba και τα φορτία θα αποφασιστού  από την εταιρεία, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Pavel Sorokin, στο Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης