Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Air Liquide: Συμφωνία πώλησης των μονάδων βιομηχανικού αερίου στη Fujian Shenyuan

tags :
Air Liquide: Συμφωνία πώλησης των μονάδων βιομηχανικού αερίου στη Fujian Shenyuan
Η Air Liquide China ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία να πουλήσει την θυγατρική της Air Liquide Fuzhou
Η Air Liquide China ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία με τον πελάτη της, Fujian Shenyuan New Materials Co. Ltd, για την πώληση της θυγατρικής της εταιρείας, Air Liquide Fuzhou Co. Ltd. Η τελευταία διαθέτει και εκμεταλλεύεται ένα συγκρότημα μονάδων ειδικά για την παραγωγή βιομηχανικών αερίων στη Fujian (Νοτιοανατολική Κίνα).
Η συναλλαγή αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στην Air Liquide να ενισχύσει την επενδυτική της ικανότητα στις μεγάλες βιομηχανικές της λεκάνες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, και να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές. Αποτελεί επίσης μία απόφαση που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της Air Liquide για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η Air Liquide China ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία να πουλήσει την θυγατρική της Air Liquide Fuzhou, που λειτουργεί οκτώ ειδικές μονάδες στη Fujian (Νοτιοανατολική Κίνα), στον πελάτη της, Fujian Shenyuan New Materials Co. Ltd.
Το προς πώληση συγκρότημα μονάδων περιλαμβάνει μία μονάδα αεριοποίησης του άνθρακα, μία μονάδα διαχωρισμού αέρα, μία μονάδα καθαρισμού αερίων σύνθεσης και ένα εργοστάσιο παραγωγής αμμωνίας. 
Η απόφαση αυτή ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική της Air Liquide να επικεντρωθεί στις κύριες βιομηχανικές λεκάνες της και σε άλλες δραστηριότητες που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές, κυρίως στην Κίνα, καθώς και με τους στόχους του Ομίλου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η συναλλαγή αυτή θα έχει αρνητικό, αλλά περιορισμένο, αντίκτυπο στα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2019, χωρίς να ανατρέπει τις προοπτικές επίδοσης του Ομίλου για το 2019.
Η συναλλαγή αυτή μεταξύ της Air Liquide China και της Highsun Holding Group - μητρικής εταιρείας της Fujian Shenyuan - αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2019, υπό την επιφύλαξη των όρων που προβλέπει η συμφωνία.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης