Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Άνοδος 2,7% για το πετρέλαιο

tags :
Baker Hughes: Νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου  - Άνοδος 2,7% για το πετρέλαιο
Μειώθηκαν κατά 11 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 7 Ιουνίου περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 789
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις μείωσε τον αριθμό των εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου αυτή την εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018, καθώς προχωρούν σε μείωση των δαπανών μετά  την υποχώρηση των τιμών του αργού σε χαμηλά επίπεδα τεσσάρων μηνών.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 11 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 7 Ιουνίου στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Απρίλιο, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 789,  σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes .
Αυτό συγκρίνεται με τις 862 εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν κατά την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.
Η μέτρηση του εξοπλισμού, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς εστιάζουν περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.
«Συνεχίζουμε να παρατηρούμε μια επιβράδυνση της δραστηριότητας εβδομαδιαίως, αντανακλώντας τόσο τον περιορισμό της παραγωγικής ικανότητας όσο και τη γενική αβεβαιότητα από τον αντίκτυπο των εμπορικών διαφορών των ΗΠΑ που επηρεάζουν την παγκόσμια ζήτηση» δήλωσε ο Trey Cowan, , της Η S & P Global Platts Analytics.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού  των ΗΠΑ μειώθηκαν κάτω από τα 51 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο, στη σκιά των ανησυχιών για στασιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας και ένα εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας που θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο.
Τα μελλοντικά συμβόλαια αργού πετρελαίου διαπραγματεύονταν κάτω από $ 54 το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και κοντά στα $ 53 για το 2020.

Τιμές

Η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε μετά τα χαμηλά πενταμήνου που κατέγραψε μέσα στην εβδομάδα καθώς η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία να επεκτείνει την περικοπή της παραγωγής   πέραν του Ιουνίου.
Τα συμβόλαια του Brent αυξήθηκαν κατά 2,7% στα 63,33 δολάρια το βαρέλι.
Τα ενδιάμεσα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ στο West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 2,7% στα 53,99 δολάρια το βαρέλι.
Περί τις 22:55 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν κατά 2,81% στα 54,07 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχυόταν κατά 2,71% στα 63,34 δολάρια το βαρέλι.
Την Τετάρτη οι τιμές είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid al-Falih  δήλωσε σε συνέδριο στη Ρωσία ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του θα πρέπει να επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου.

Επενδύσεις

Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P)  προχωρούν σε μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και περάτωση το 2019 έναντι του 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 11% λιγότερο το 2019, ενώ μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Συνολικά, η  Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί έχουν αναφέρει ότι θα δαπανήσουν περίπου 81,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 86,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.023. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, εμπειρογνώμονες ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των ΗΠΑ Piper Jaffray, προβλέπουν ότι ο μέσος όρος συνδυασμένων μετρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα κυμαίνεται από ένα τετραετές υψηλό των 1.032 το 2018 σε 1.019 το 2019 και θα αυξηθεί στα 1.097 το 2020.

    
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης