Επικαιρότητα

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί ο Τσίπρας - Πλήγμα ενόψει εκλογών ο χορός των μετατάξεων και τροπολογιών

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί ο Τσίπρας - Πλήγμα ενόψει εκλογών ο χορός των μετατάξεων και τροπολογιών
Ο πρωθυπουργός έχασε και το επιχείρημα ότι δεν είναι ίδιος με όλους τους προηγούμενους
Το σκηνικό που καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα στη Βουλή με τους κυβερνητικούς βουλευτές να καταθέτουν σειρά τροπολογιών, τις οποίες η αντιπολίτευση χαρακτήρισε «ρουσφέτια», και με τις μετατάξεις «γνωστών» και συγγενών κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών από άλλους φορείς του Δημοσίου, αποτελεί ένα ακόμα ηχηρό «χτύπημα» για την εικόνα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο δρόμο προς την κάλπη της 7ης Ιουλίου.
Αν και η κυβέρνηση επιχείρησε να «μαζέψει» την προβληματική αυτή κατάσταση αφενός με τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία τροπολογία, αφετέρου με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, ο οποίος ζήτησε να «παγώσει» η όλη διαδικασία των μετατάξεων παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, το πλήγμα είναι μεγάλο για τον κ.Τσίπρα.
Όχι μόνο γιατί δίνει το δικαίωμα στη ΝΔ και στο ΚΙΝΑΛ να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα για να ικανοποιήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές.
Κυρίως όμως γιατί δείχνει στην κοινή γνώμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση του και οι βουλευτές του υιοθέτησαν πρακτικές αντίστοιχες με αυτές που ακολουθούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν είχαν αυτοί την εξουσία και τη διακυβέρνηση της χώρας.
Και αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα γεγονός που «αμαυρώνει» πολύ περισσότερο το προφίλ της κυβέρνησης Τσίπρα, καθώς της αποδυναμώνει, αν δεν της αφαιρεί, το επιχείρημα ότι εκείνη δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο με το παλιό πολιτικό κατεστημένο και ότι ήρθε στην εξουσία για να αλλάξει τα κακώς κείμενα και παθογένειες δεκαετιών.
Και αυτά τα γεγονότα έρχονται να προστεθούν σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη και βεβαρημένη για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις - πολιτικές και επικοινωνιακές - για να "μαζέψουν" τη διαφορά τους από τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη και να ανατρέψουν το εις βάρος τους εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου.
 
www.worldenerrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης