Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σ. Φάμελλος: “Η ψήφος ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει τη συνέχιση των θετικών μέτρων”

Σ. Φάμελλος: “Η ψήφος ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει τη συνέχιση των θετικών μέτρων”
Εφόσον η Βουλή θα παραμείνει κλειστή για ένα διάστημα ενός - ενάμιση μήνα, πρέπει να δοθούν παρατάσεις από τώρα δήλωσε ο ΑΝ. ΥΠΕΝ αναφερόμενος στην κατάθεση τροπολογιών
“Οι πολίτες στις 7 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να επιλέξουν ποια κυβέρνηση θέλουν να αποφασίζει για το μέλλον τους. Προφανώς, το αν θα παραμείνουν τα αντίμετρα και τα θετικά μέτρα για την κοινωνία θα είναι ένα από τα ερωτήματα στην κάλπη των εθνικών εκλογών.
 Γιατί πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία όχι μόνο να αποφασίζει θετικά για τους Έλληνες, αλλά και να μπορεί να διαχειρίζεται τις πιέσεις των δανειστών και των ξένων, οι οποίοι θέλουν να εφαρμόσουν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη.
Είναι ενδεικτικές οι κινήσεις που γίνονται στην Ευρώπη μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Κάποιοι πήραν θάρρος με το αποτέλεσμα και άρχισαν να ζητάνε πράγματα για τα οποία η κυβέρνηση εδώ και καιρό τους είχε “κόψει τον βήχα”. Το “θέλουμε ισχυρό τον ΣΥΡΙΖΑ” θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα ώστε να “ησυχάσουν” αυτές οι φωνές στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ Σ. Φάμελλος μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ 24/7.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στη συζήτηση που έχει προκύψει όσον αφορά την ψήφιση τροπολογιών από τη Βουλή, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και προκειμένου να διαφυλαχθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία από κακοπροαίρετη κριτική εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που θέλουν να θίξουν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης αυτή την περίοδο και μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των τροπολογιών, να γίνεται συνεννόηση με τα Υπουργεία, να γίνονται οι απαραίτητες εκθέσεις του ΓΛΚ, των επιπτώσεων των τροποποιούμενων διατάξεων: “Εχθές, για παράδειγμα, σαν Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρήσαμε σε κάποιες ρυθμίσεις οι οποίες μόνο ρουσφετολογικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Πιο συγκεκριμένα, τέλος Ιουνίου έληγε η προθεσμία ανάρτησης για κάποιους Δασικούς Χάρτες και δώσαμε τρεις μήνες παράταση.
Εφόσον η Βουλή θα παραμείνει κλειστή για ένα διάστημα ενός - ενάμιση μήνα, πρέπει να δοθούν παρατάσεις από τώρα. Επίσης, ένα άλλο παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο που καταθέσαμε ως Υπουργείο την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, το οποίο δεν θα συζητηθεί, παρά το ότι είχε αναρτηθεί στη διαβούλευση από τον Ιανουάριο και δεν ήταν προεκλογικό. Είναι διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Θέλουμε να προφυλάξουμε την κυβέρνηση και να αναδείξουμε το δημοκρατικό της ήθος και στο επίπεδο των τροπολογιών και της συζήτησης στη Βουλή των νομοσχεδίων και να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα.
Αυτή μας η επιλογή, βέβαια, είναι σε πλήρη αντίθεση με το πάρτι τροπολογιών που γινόταν το 2014, αλλά και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις”,
Επίσης ο Αν. ΥΠΕΝ επεσήμανε ότι η αντιπολίτευση αποφάσισε να διαχειριστεί κακοπροαίρετα αυτό το ζήτημα και μάλιστα κάποια μέσα ενημέρωσης το έκαναν ήδη: “Ανακοίνωσαν ότι εγώ έβγαλα ή μπλόκαρα ρουσφετολογικές τροπολογίες. Δεν ήταν ρουσφετολογικές, περνάνε από πολύ σκληρό έλεγχο και εξάλλου γι’ αυτό κατατίθενται στη δημοσιότητα. Επίσης, δεν ήταν προσωπική μου απόφαση ήταν απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την οποία επαναβεβαιώσαμε και χθες το πρωί, όταν είπαμε ότι θα προστατεύσουμε το κύρος και της κυβέρνησης και της Βουλής. Εξάλλου, η κυβέρνηση ήταν εκείνη που με τον κ. Καλογήρου είχε ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη συναίνεση για την επιλογή των δικαστικών αρχών.
Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να προσβάλει τη δημοκρατική ηθική και την πίστη μας στους δημοκρατικούς κανόνες”.
Απαντώντας στις αιτιάσεις για ρουσφετολογικές προσλήψεις της τελευταίας στιγμής, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι είναι γνωστό πως από τον νόμο Πεπονή και μετά, δηλαδή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν μπορεί κανείς να διορίζει στο Δημόσιο χωρίς διαδικασία διαγωνισμού, διαφάνεια, ανάρτηση των αποτελεσμάτων κ.λπ. Ακόμα και για τις μετατάξεις υπάρχουν πλέον αυστηροί κανόνες, οι οποίοι μπήκαν από αυτή την κυβέρνηση με αξιολόγηση και με τον κανόνα της κινητικότητας, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο. Ακόμα και οι επιλογές των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και πολλών μετακλητών προσώπων έχουν περάσει από διαγωνισμούς και έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ και η διαφάνεια και η αξιοκρατία στο Δημόσιο και την πολιτική διοίκηση. Όλες οι επιλογές αποδεικνύουν την πίστη αυτής της κυβέρνησης στη νομιμότητα και την ισονομία των πολιτών.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της ψήφισης της μη μείωσης του αφορολόγητου σημείωσε ότι η καλύτερη επιλογή είναι η οριστική ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου να προστεθεί σε ένα νομοσχέδιο το οποίο κυρώνει μια σύμβαση του ιατρικού και επιστημονικού εξοπλισμού στα ελληνικά νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Σύμφωνα με τον Αν. ΥΠΕΝ, είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία ότι αυτή η κυβέρνηση κατόρθωσε όχι απλώς να βγει η χώρα από το μνημόνιο και την κρίση όπου την οδήγησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να ενισχύσει τον κοινωνικό τομέα και το εισόδημα του κάθε νοικοκυριού.
Είναι ένα διπλό μήνυμα, ένα μήνυμα προς την υγεία και τις υποδομές πρόνοιας, αλλά και προς το κάθε νοικοκυριό και τον κάθε πολίτη ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί για πιθανή μείωση του αφορολόγητου: “Η πορεία της οικονομίας και το πλεόνασμα μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία νομοθέτησης, τα μέτρα δηλαδή να προχωράνε όπως κρίνει η κυβέρνηση.
Υπάρχουν βέβαια μέτρα που αφορούν το 2020, τα οποία δεν είναι άμεσα προς εφαρμογή και τα οποία θα συζητηθούν με τις κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες εκείνης της περιόδου. Τα αντίμετρα, όμως, είναι εξασφαλισμένα από αυτή την κυβέρνηση και σε δημοσιονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ισοζυγίου πληρωμών”.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης