Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Kl.Iohannis: Ο αγωγός BRUA θα καταστήσει τη Ρουμανία περιφερειακό φορέα ασφάλειας

tags :
Kl.Iohannis: Ο αγωγός BRUA θα καταστήσει τη Ρουμανία περιφερειακό φορέα ασφάλειας
O αγωγός φυσικού αερίου BRUA (Βουλγαρία - Ρουμανία - Ουγγαρία - Αυστρία) θα συνδέση την ανατολική και κεντρική Ευρώπη με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κασπίας Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας
Την εκτίμηση ότι ο αγωγός φυσικού αερίου BRUA (Βουλγαρία - Ρουμανία - Ουγγαρία - Αυστρία) θα καταστήσει τη Ρουμανία περιφερειακό φορέα ενεργειακής ασφάλειας, διατύπωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Klaus Iohannis.
Υπογραμμίζοντας τη σημασία της υλοποίησης των έργων που τέθηκαν σε τροχιά εκκίνησης στο πλαίσιο της εναρκτήριας Συνόδου της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών που έγινε πέρυσι στο Βουκουρέστι, ο  Klaus Iohannis ανέδειξε τη σημασία του αγωγού BRUA, σημειώνοντας πως ο αγωγός μπορεί να αποτελέσει ένα από τα βήματα με τα οποία η Ρουμανία θα καταστεί περιφερειακός φορέας ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
"Η Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών πέρασε στο στάδιο της ωριμότητας και πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να φτάσουμε στο σημείο της υλοποίησης των έργων που είχαμε συζητήσει πέρυσι στη διάρκεια της Συνόδου στο Βουκουρέστι" ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου  Κορυφής της Πρωτοβουλίας, που πραγματοποιούνται στη Λιουμπλιάνα.
"Είναι επίσης σημαντικό ότι επιτύχαμε να έχουμε στο πλευρό μας, πέρα από όσους υπήρξαν σημαντικοί εταίροι από τη σύλληψη της ιδέας της Πρωτοβουλίας, και τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία" πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός BRUA θα σηματοδοτήσει τη σύνδεση της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κασπίας Θάλασσας και της Μαύρης Θάλασσας. Το δίκτυο στη Ρουμανία θα έχει μήκος 528 χιλιόμετρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης