Επικαιρότητα

Κατατέθηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Καταργούνται τα φορολογικά αντίμετρα για τη μεσαία τάξη

Κατατέθηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Καταργούνται τα φορολογικά αντίμετρα για τη μεσαία τάξη
Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία για το αφορολόγητο και την ακύρωση της μείωσης του από την Πρωτοχρονιά του 2020
Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία για το αφορολόγητο και την ακύρωση της μείωσης του απο την Πρωτοχρονιά του 2020.
Την κατάθεση της τροπολογίας για το αφορολόγητο είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΕΡΤ την περασμένη Τρίτη, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε, πρόκειται για ένα μέτρο που έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών και ήταν σχεδιασμένο να γίνει, καθώς πλέον το επιτρέπει η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Η εν λόγω κατάργηση κρίνεται αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, προκειμένου οι φορολογούμενοι να εξακολουθήσουν να τυγχάνουν των ισχυουσών φορολογικών ελαφρύνσεων», αναφέρει το κείμενο της τροπολογίας για το αφορολόγητο.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι με την ίδια τροπολογία ακυρώνεται η ισχύς των θετικών μέτρων, των αποκαλούμενων αντίμετρων, που ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ και η μείωση των κλιμακίων για το υπερβάλλον ποσό, καθώς και η μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 20%.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης