Ενέργεια

Στις εξαγωγές LNG αποδίδει ο υπουργός ενέργειας της Αυστραλίας την αύξηση εκπομπών CO2

Στις εξαγωγές LNG αποδίδει ο υπουργός ενέργειας της Αυστραλίας την αύξηση εκπομπών CO2
Η ετήσια αύξηση των εκπομπών οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 22% των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και στην αύξηση της παραγωγής μετάλλων
Τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν την αύξηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, απέσπασε ο υπουργός ενέργειας της Αυστραλίας Angus Taylor, αναφέροντας ότι τα στοιχεία αγνοούν τη συμβολή των εξαγωγών φυσικού αερίου στη μείωση της ρύπανσης στο εξωτερικό.
Το 2018 οι εκπομπές της Αυστραλίας ανήλθαν σε 538,2 εκατομμύρια τόνους αερίων θερμοκηπίου. Αυτό ήταν αυξημένο κατά 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δήλωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.
Η ετήσια αύξηση των εκπομπών οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 22% των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και στην αύξηση της παραγωγής μετάλλων. Οι εκπομπές από τις μεταφορές αυξήθηκαν κατά 2,8% το τελευταίο ημερολογιακό έτος, λόγω της αύξησης της κατανάλωσης πετρελαίου.
Οι εκπομπές θα είχαν αυξηθεί ταχύτερα εάν οι δραστηριότητες δασοκομίας και χρήσης γης είχαν αποκλειστεί από τα δεδομένα. Οι επικριτές λένε ότι οι εκπομπές από αυτόν τον τομέα δεν μπορούν να υπολογιστούν αξιόπιστα και να αποκρύψουν το εθνικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Taylor είπε επίσης ότι τα στοιχεία δεν αναγνωρίζουν τη συμβολή της Αυστραλίας στη μείωση των εκπομπών σε άλλες χώρες μέσω των εξαγωγών ΥΦΑ που δημιουργεί λιγότερες εκπομπές από τον άνθρακα.
Υπογράμμισε ότι το πακέτο μέτρων για την κλιματική λύση ύψους 3,5 δισ. Δολαρίων της κυβέρνησης θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Αυστραλίας για μείωση των εκπομπών κατά 2030.
Οι εκπομπές ηλεκτρισμού μειώνονται λόγω της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης