Τελευταία Νέα

Wood Mackenzie: Στα 18 GW έφθασαν τα έργα αιολικής ενέργειας της Ν. Αφρικής το α' τρίμηνο του 2019

Wood Mackenzie: Στα 18 GW έφθασαν τα έργα αιολικής ενέργειας της Ν. Αφρικής το α' τρίμηνο του 2019
Η ζήτηση στη Νότιο Αφρική είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της αιολικής ενέργειας στην ήπειρο και η χώρα αναμένεται να έχει περισσότερα από 1 GW υπό κατασκευή το 2020 και το 2021
Στα 18 GW έφθασαν τα έργα αιολικής ενέργειας της Αφρικής στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019, σύμφωνα με νέα έκθεση της Wood Mackenzie Power & Renewables.
Περίπου 6,5 GW αιολικών πάρκων με ανεμογεννήτριες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, αν και η έκθεση "Προοπτικές της αγοράς αιολικής ενέργειας στην Αφρική το 2019" υπογραμμίζει ότι ο ρυθμός ολοκλήρωσης του έργου εξακολουθεί να είναι χαμηλός στην περιοχή.
Στο τέλος του 2018, η συσσωρευμένη χωρητικότητα στην Αφρική ήταν 5,5 GW, πρόσθεσε.
Η ζήτηση στη Νότιο Αφρική είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της αιολικής ενέργειας στην ήπειρο και η χώρα αναμένεται να έχει περισσότερα από 1 GW υπό κατασκευή το 2020 και το 2021.
Μακροπρόθεσμα, η Νότια Αφρική έχει ως στόχο την αύξηση του δυναμικού παραγωγής αιολικής ενέργειας άνω των 10 GW έως το 2030, προσθέτει η έκθεση.
Ο κύριος αναλυτής της Wood Mackenzie Power & Renewables, Sohaib Malik, δήλωσε: "Η πιο βιομηχανοποιημένη οικονομία της Νότιας Αφρικής, έχει την κύρια αγορά αιολικής ενέργειας, με 2.1 GW λειτουργικής ικανότητας από το πρώτο τρίμηνο του 2019.
"Τα προβλήματα με τη διακυβέρνηση που έλαβαν χώρα το 2016 και το 2017 ήταν άσχημα νέα για την τοπική αγορά, η οποία δεν είχε καταχωρίσει νέες προσθήκες το 2018.
"Ωστόσο, αναμένεται ότι οι εγκαταστάσεις θα ξαναρχίσουν το 2019 με νέες λειτουργίες ισχύος 130 MW σε λειτουργία, αν και είναι δυνατές καθυστερήσεις.
"Οι προοπτικές ανάπτυξης θα βελτιωθούν στη συνέχεια, με αναμενόμενη χωρητικότητα άνω του 1 GW το 2020 και 2021 από κοινού.
"Αυτή η προοπτική υποστηρίζεται από την συνεχιζόμενη κατασκευαστική δραστηριότητα, η οποία κορυφώνεται το 2020.
Άλλες χώρες που έχουν περιθώρια ανάπτυξης είναι η Αίγυπτος και το Μαρόκο.
Ο Malik υπογράμμισε πως «αρκετοί Για παράδειγμα, το Μαρόκο πρέπει να εισαγάγει νέους κύκλους πωλήσεων στις αρχές του 2020 και η κυβέρνηση της Αιγύπτου πρέπει να εφαρμόσει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο πολιτικής για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της αγοράς αιολικής ενέργειας".
Πρόσθεσε ότι η Αιθιοπία, η Τυνησία, η Κένυα, η Αλγερία και η Γκάνα προσφέρουν επίσης δυνατότητες για την ανάπτυξη σχεδίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης