Υπογραφή MoU μεταξύ Vestas και Rusnano με στόχο την αγορά αιολικής ενέργειας της Ρωσίας

tags :
Υπογραφή MoU μεταξύ Vestas και Rusnano με στόχο την αγορά αιολικής ενέργειας της Ρωσίας
Το ταμείο έχει ήδη δεσμευτεί για την εγκατάσταση αιολικών έργων στη Ρωσία με συνολική χωρητικότητα σχεδόν 2 GW μέχρι το 2023
MoU υπέγραψαν Vestas και Rusnano με στόχο την ενίσχυση θέσης των δύο αυτών εταιρειών στην ρωσική αγορά αιολικής ενέργειας.
Από την πλευρά του, ο Anders Runevad, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vestas δήλωσε: «Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ηγετική μας θέση στη Ρωσία μαζί με τη RUSNANO και το σημερινό Μνημόνιο Κατανόησης υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας να πρωτοπορήσουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της ενέργειας στη Ρωσία. Το μνημόνιο υποδεικνύει επίσης τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται η Vestas με εταίρους όπως η RUSNANO για την ανάπτυξη λύσεων που ωφελούν τις τοπικές κοινότητες μέσω επενδύσεων και θέσεων εργασίας, οδηγώντας ταυτόχρονα στην μετάβαση στην πράσινη ενέργεια».
Παράλληλα, το σημερινό MoU ακολουθεί το ρόλο της Vestas ως τεχνολογικού εταίρου στο Ταμείο Ανάπτυξης Αιολικής Ενέργειας, το οποίο είναι το κοινό επενδυτικό ταμείο που ίδρυσε η RUSNANO και η Fortum, μια κορυφαία φινλανδική εταιρεία καθαρής ενέργειας. Το ταμείο έχει ήδη δεσμευτεί για την εγκατάσταση αιολικών έργων στη Ρωσία με συνολική χωρητικότητα σχεδόν 2 GW μέχρι το 2023 και συνεχίζει την αναζήτηση έργων που μπορούν να προωθήσουν τον εντοπισμό της αλυσίδας εφοδιασμού και της μεταποίησης. Το 2018, οι Vestas και RUSNANO συνεργάστηκαν για τον εντοπισμό της αλυσίδας εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής κατασκευής βασικών εξαρτημάτων ανεμογεννήτριας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης