Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Κόπωση σε οικονομία, αγορά – Αρνητική η ΕΕ για την πορεία της Ελλάδας - Το ΑΕΠ για το 2019 στο 1,7%-1,8%

Κόπωση σε οικονομία, αγορά – Αρνητική η ΕΕ για την πορεία της Ελλάδας - Το ΑΕΠ για το 2019 στο 1,7%-1,8%
Η αύξηση του ΑΕΠ στο 1,3% στο α΄ τρίμηνο του 2019 ήδη προκαλεί ανησυχίες ότι η συνολική αύξηση του ΑΕΠ για το 2019 θα περιοριστεί στο 1,7% με 1,8% από εκτιμήσεις 1,9% έως 2,1%
Οι προειδοποιήσεις της Commission για τα δημοσιονομικά της Ελλάδος σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το εύρος της αυτοδυναμίας της ΝΔ θα καθηλώσουν την οικονομία και την αγορά.
Ήδη οι ευρωπαίοι ανησυχούν για το πρωτογενές πλεόνασμα και κάνουν λόγο για οριακή επίτευξη του στόχου του 3,5%.
Το υπουργείο οικονομικών κάνει λόγο για στόχο 4,1% αλλά η ουσία είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι αμφισβητήσεις.
Η αύξηση του ΑΕΠ στο 1,3% στο α΄ τρίμηνο του 2019 ήδη προκαλεί ανησυχίες ότι η συνολική αύξηση του ΑΕΠ για το 2019 θα περιοριστεί στο 1,7% με 1,8% από εκτιμήσεις 1,9% έως 2,1%
Συν τοις άλλοις ο Τσίπρας έχει ναρκοθετήσει πλήρως την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ καθώς όπως προειδοποίησαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι…ο δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το πρωτογενές πλεόνασμα οπότε…η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μπορεί να δώσει ούτε μια παροχή για το 2019 και 2020.
Όμως η επιβράδυνση της οικονομίας, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις τράπεζες, χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης σημαίνει επιβράδυνση του ρυθμού εξυγίανσης των τραπεζών ειδικά στα  προβληματικά δάνεια.
Άρα με όρους οικονομίας και για τους επόμενους μήνες θα απαιτηθεί πολύ εντατική προσπάθεια να αλλάξει η τάση συρρίκνωσης του ΑΕΠ.
Αυτή η παράμετρος ήδη έχει αρνητική επίδραση στα ομόλογα πλέον το 10ετές ελληνικό βρίσκεται στο 2,98% από 2,84%.
Βραχυπρόθεσμα η αβεβαιότητα για το εύρος της αυτοδυναμίας της ΝΔ θα καθηλώσει την χρηματιστηριακή αγορά μεταξύ 800 και 850 μονάδων.
Μέχρι τις εκλογές στις 7 Ιουλίου η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν θα επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Το χρηματιστήριο θα κινείται με βάση τις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιεύονται και θα δείχνουν το εύρος της αυτοδυναμίας της ΝΔ.
Εάν η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι οριακή τότε οι πωλήσεις θα υπερτερούν.
Εάν υπάρχουν δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν νίκη της ΝΔ με 156 βουλευτές – είναι ο στόχος της ΝΔ – τότε το χρηματιστήριο θα ποντάρει στην καθαρή αυτοδυναμία της ΝΔ.
Όμως ξανά – οικονομία και αγορά - δείχνουν σημάδια κόπωσης.
Η οικονομία λόγω της ακατάσχετης παροχολογίας Τσίπρα επιβραδύνει και εγκλωβίζει και την επόμενη κυβέρνηση.
Ως προς το χρηματιστήριο η άνοδος της αγοράς θα συνεχιστεί ουσιωδώς μετά τις ευρωεκλογές όταν θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει η στρατηγική της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.
Δεν είναι τυχαίο π.χ. ότι οι όγκοι συναλλαγών μετριάζονται στο χρηματιστήριο, οι επενδυτές ανακυκλώνουν υφιστάμενα κεφάλαια, νέα κεφάλαια έχουν σταματήσει να επενδύονται μέχρι οι αγορές αρχίσουν να αποκτούν ξανά επενδυτική ορατότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης