Ανανέωση συνεργασίας μεταξύ Senvion και TWB II για αιολικό πάρκο 200 MW

tags :
Ανανέωση συνεργασίας μεταξύ Senvion και TWB II για αιολικό πάρκο 200 MW
Οι δύο εταίροι που δραστηριοποιούνται στην αιολική ενέργεια, συμφώνησαν σε μια νέα σύμβαση προμήθειας
Συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία μεταξύ της Senvion και της Trianel Windkraftwerk Borkum II GmbH & Co. KG (TWB II) για την κατασκευή αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 200 MW, σύμφωνα με το evwind.
Ειδικότεροι οι δύο εταίροι που δραστηριοποιούνται στην αιολική ενέργεια, συμφώνησαν σε μια νέα σύμβαση προμήθειας, η οποία θα εξασφαλίσει την παροχή ανεμογεννητριών για το αιολικό πάρκο Trianel Borkum II. Οι υπόλοιπες 17 από τις 32 ανεμογεννήτριες αναμένεται να παραδοθούν το φθινόπωρο του 2019.
Ο Yves Rannou, Διευθύνων Σύμβουλος της Senvion τόνισε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας του TWB II για τις εποικοδομητικές συνομιλίες. Το θετικό αποτέλεσμα εξασφαλίζει τη συνέχιση ενός από τα βασικά offshore έργα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».
Από την πλευρά της Trianel Windpark Borkum II GmbH & Co, ο Εμπορικός Διευθυντής Klaus Horstick, σημείωσε πως: «Μαζί με τη Senvion, βρήκαμε μια βιώσιμη λύση που εξασφαλίζει την παραγωγή και την έγκαιρη παράδοση των υπόλοιπων ανεμογεννητριών. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τη φάση κατασκευής του υπεράκτιου αιολικού πάρκου και να ξεκινήσουμε την εκστρατεία εγκατάστασης τον Ιούνιο».
Σύμφωνα με την αρχική χρονική στιγμή, η κατασκευή έπρεπε να ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου 2019. Μέχρι τότε, 15 από τις 32 ανεμογεννήτριες είχαν ήδη παραδοθεί εγκαίρως και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι βάσης στο Eemshaven. Στη συνέχεια, η Irina Lucke, τεχνική διευθύντρια του TWB II πρόσθεσε πως: «Μπορούμε να βρούμε τις αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των κατασκευών που έγιναν μέχρι τώρα και αναμένουμε να ολοκληρώσουμε και να παραγγείλουμε το αιολικό πάρκο όπως είχε προγραμματιστεί μέχρι τα τέλη του 2019».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης