Χρηματιστήριο

Καταρρέει το Woodford Patient Capital στο Λονδίνο - Πάγωσαν τα επενδυτικά «κεφάλαια»

tags :
Καταρρέει το Woodford Patient Capital στο Λονδίνο - Πάγωσαν τα επενδυτικά «κεφάλαια»
Η πρακτική του Woodford θυμίζει τη δράση που ανέλαβαν αρκετά βρετανικά ταμεία μετά την ψηφοφορία του Brexit, όταν και παγώσαν τις συναλλαγές για να σταματήσουν την έξοδο χρημάτων
Υπό κατάρρευση βρίσκεται το βρετανικό Woodford Patient Capital Trust, με τη διοίκηση να προχωρά στο πάγωμα των συναλλαγών με τους πελάτες επενδυτές, προκειμένου να διατηρήσει τα υπό διαχείριση κεφάλαιά του ύψους 3,7 δισ. στερλίνες.
Ο ιδρυτής του fund, Neil Woodford, ο οποίος απολάμβανε μεγάλη αποδοχή στους επενδυτικούς κύκλους του Λονδίνου και ορισμένοι τον συνέκριναν με τον David Tepper, απέτυχε να προσφέρει αποδόσεις στους πελάτες επενδυτές.
Μάλιστα, εκτός από τις χαμηλές αποδόσεις, οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα λόγω των συμμετοχών του αμοιβαίου κεφαλαίου σε μη εισηγμένες εταιρείες, γεγονός που πυροδότησε αύξηση της ζήτησης για έξοδο από το ταμείο τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ενημερωθεί σχετικά με τις μεθοδεύσεις του fund, προκειμένου να σταματήσει την εκροή κεφαλαίων, η οποία έφτασε τα 187 εκατ. στερλίνες από τα τέλη του Απριλίου, με τα μισά εξ αυτών να έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα υπό διαχείριση κεφάλαια του ταμείου είναι πλέον στα 3,7 δισ. στερλίνες, από 10,2 δισ. στερλίνες τον Μάιο του 2017.
Η σοβαρότητα αυτού του τελευταίου χτυπήματος στη βιομηχανία των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου έχει προκαλέσει σοβαρές αναταραχές στο citi του Λονδίνου.
Στην ανακοίνωσή του, το Woodford Investment Management δήλωσε ότι «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι προς το συμφέρον όλων των επενδυτών στο ταμείο να αναστείλει την έκδοση, την πώληση, την εξαγορά και τη μεταβίβαση μετοχών στο ταμείο».
Η πρακτική θυμίζει τη δράση που ανέλαβαν αρκετά βρετανικά ταμεία - συμπεριλαμβανομένου του Standard Life - μετά την ψηφοφορία του Brexit, παγώσαν τις συναλλαγές για να σταματήσουν την έξοδο χρημάτων.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης