Τελευταία Νέα

Δυναμική παρουσία της Ελλάκτωρ στο εξωτερικό - Στα 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έργα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων

Δυναμική παρουσία της Ελλάκτωρ στο εξωτερικό - Στα 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα έργα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων

Μόνο στην Αυστραλία τα έργα που κατασκευάζονται ανέρχονται στα 204 εκατ. ευρώ

Φωτοβολταϊκά πάρκα , συνολικής αξίας 350 εκατ. ευρώ, κατασκευάζει στο εξωτερικό αυτήν την περίοδο η BIOSAR (Ακτωρ Φ/Β), θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ
Στην Αυστραλία ο ελληνικός όμιλος ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 421 MWp στις επαρχίες Βικτώρια, Νότια Ουαλλία και Κουίνσλαντ συνολικού προϋπολογισμού 204 εκατ. ευρώ, τα οποία θα ολοκληρωθούν εντός του έτους.
Η BIOSAR ολοκλήρωσε πρόσφατα την κατασκευή τριών ακόμα φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 240 MWp, ύωους  139 εκατ. ευρώ στο Κουίνσλαντ.
Στην Ολλανδία, ολοκληρώθηκε ήδη το πρώτο έργο, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 27 MWp, αντί τιμήματος 16 εκατ. ευρώ.
 Στη Βραζιλία, όπου ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2015, ολοκληρώνεται αυτόν τον μήνα ένα πάρκο ισχύος 90 MWp στο Σάο Πάολο,ύψους 34 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2018 ολοκλήρωσε δύο ακόμα πάρκα στη Βραζιλία. Το κόστος ανέρχεται σε 114 εκατ. ευρώ και αφορά φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 325 MWp.
Στη Χιλή, ολοκληρώθηκαν δύο έργα, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε ένα νέο φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 20 MWp. Στη Αργεντινή, η ελληνική εταιρεία ολοκλήρωσε ένα πάρκο ισχύος 30 MWp στην επαρχία Σαν Λουίς, το οποίο τον επόμενο μήνα θα συμπληρώσει έναν χρόνο σύνδεσης με το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην Ιταλία η εταιρεία ανέλαβε και ολοκλήρωσε την κατασκευή 26 MWp  ενώ ξεκίνησε την κατασκευή νέου έργου 17 MWp,στη Σαρδηνία, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2019 συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ.
Στην ελληνική αγορά, η «Ελλάκτωρ» ολοκλήρωσε την κατασκευή Φ/Β Πάρκου 9 ΜWp στη Σκάλα Λακωνίας και δύο αιολικών πάρκων ισχύος 40 ΜW στην Αμφιλοχία ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και η κατασκευή των έργων διασύνδεσης του αιολικού πάρκου Κασιδιάρη στον Νομό Ιωαννίνων.
Η BIOSAR έχει  παρουσία σε 14 χώρες από το 2011 μέχρι σήμερα μεταξύ των οποίων σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Παναμά και Δομινικανική Δημοκρατία.
Οι αγορές αυτές θα αποτελέσουν δυνητικούς «στόχους» για τη μελλοντική επέκταση άλλης μιας θυγατρικής, της ΕΛ. ΤΕΧ. Ανεμος καθώς θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο κατασκευής αιολικών πάρκων είτε για λογαριασμό τρίτων είτε αυτόνομα, μέσω της διαδικασίας της ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας νέων πάρκων, πιθανώς και με τη συμμετοχή τοπικών στρατηγικών εταίρων.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης