Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε χαμηλό τριετίας η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία

tags :
Σε χαμηλό τριετίας η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία

Η μέση παραγωγή πετρελαίου ήταν 10,87 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το διάστημα 1-3 Ιουνίου, από 11,11 εκατομμύρια bpd κατά μέσο όρο τον Μάιο,

Η μέση ημερήσια πετρελαϊκή παραγωγή της Ρωσίας μειώθηκε σε  χαμηλό τριετίας  καθώς το μολυσμένο αργό  «έσπασε» την κύρια διαδρομή εξαγωγής.
Η μέση παραγωγή πετρελαίου ήταν 10,87 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το διάστημα 1-3 Ιουνίου, από 11,11 εκατομμύρια bpd κατά μέσο όρο τον Μάιο, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters  την Τρίτη 4/5/2019.
Ο αριθμός των πρώτων τριών ημερών του Ιουνίου είναι ο χαμηλότερος από τα μέσα του 2016, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.
Η πτώση ακολουθεί την ανακάλυψη, στα μέσα Απριλίου, μολυσμένου αργού  Ουραλίων στον αγωγό Druzhba στην Ευρώπη.
Οι εξαγωγές μέσω της νότιας διαδρομής του αγωγού συνεχίστηκαν, αλλά η βόρεια διαδρομή που προμηθεύει την Πολωνία και τη Γερμανία παραμένει κλειστή.
Ο πλήρης καθαρισμός των συστημάτων αγωγών θα διαρκέσει μήνες, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.
Η Transneft έχει υποσχεθεί να παραδώσει καθαρό αργό Ουραλίων στα πολωνικά σύνορα στις 9 Ιουνίου.
Το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας αρνήθηκε να σχολιάσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία παραγωγής.
Οι ρώσοι παραγωγοί Rosneft και Surgutneftegaz, κύριοι προμηθευτές της διαδρομής, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τους περιορισμούς των εξαγωγών.
Η εποχιακή συντήρηση στα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου, πρόσθεσε πίεση στις εξαγωγικές υποδομές.
"Ο χρόνος ήταν πραγματικά κακός. Οι εξαγωγές Μαΐου είχαν τεθεί στη μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα, συνεπώς οι παραγωγοί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν την αποθήκευση σε μεγάλο βαθμό, αλλά ορισμένοι χρειάστηκε να μειώσουν την παραγωγή τους ", ανέφερε μια πηγή της βιομηχανίας.
Η Rosneft κατάφερε να φορτώσει ένα επιπλέον σπάνιο πρόσθετο φορτίο ESPO Blend το Μάιο για να περιορίσει την πίεση. Τον Ιούνιο, η Lukoil και η Surgutneftegaz έλαβαν  από ένα φορτίο η κάθε μια.
Η Rosneft αύξησε επίσης την παροχή φυσικού αερίου στην Κίνα περισσότερο από τον προγραμματισμό - κατά 149.000 τόνους τον Απρίλιο και κατά 243.000 τόνους τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου ενέργειας.
Η Rosneft αναμένει ένα γρήγορο καθαρισμό ανέφερε την Τρίτη στο TASS ο διευθύνων σύμβουλος Igor Sechin και πρόσθεσε ότι η κρίση είχε αρνητικές επιπτώσεις στο ρωσικό εφοδιασμό με πετρέλαιο στη Δύση .
Η Transneft είπε ότι το δίκτυο αγωγών της είχε λάβει επιπλέον 2,2 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018.
Το σχέδιο φόρτωσης αργού πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια για τον Ιούνιο είναι μόλις 3% χαμηλότερο από το Μάιο, καθώς οι παραγωγοί αναζητούν εξαγωγές από τον αποθηκευτικό χώρο, ανέφεραν τρεις πηγές της βιομηχανίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης