Φυσικό Αέριο

Ρεκόρ στην καύση φυσικού αερίου στην Permian το πρώτο τρίμηνο του 2019 λόγω έλλειψης αγωγών

tags :
Ρεκόρ στην καύση φυσικού αερίου στην Permian το πρώτο τρίμηνο του 2019 λόγω έλλειψης αγωγών
Οι παραγωγοί έκαυσαν ή εξαέρωσαν 661 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (mcfd) στη λεκάνη Permian εν μέσω περιβαλλοντικών ανησυχιών για τις εκπομπές μεθανίου
H καύση και εξαέρωση φυσικού αερίου  στο κορυφαίο πετρελαϊκό πετρέλαιο των Η.Π.Α. έφθασε σε υψηλό επίπεδο το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω της έλλειψης αγωγών σε μια εποχή αυξημένης εστίασης στις περιβαλλοντικές ανησυχίες σχετικά με τις εκπομπές μεθανίου.
Οι παραγωγοί έκαυσαν ή εξαέρωσαν 661 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (mcfd) στη λεκάνη Permian του Δυτικού Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, το πεδίο που οδήγησε τις ΗΠΑ να καταγράψουν  ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με την Rystad Energy.
Το επίπεδο καύσης και απόρριψης του πρώτου τριμήνου της Permian υπερδιπλασιάζει την παραγωγή της πιο παραγωγικής μονάδας φυσικού αερίου του Κόλπου του Μεξικού, του συγκροτήματος Mars-Ursa της Royal Dutch Shell, η οποίο παράγει περίπου 260 έως 270 mcfd φυσικού αερίου.
Η έλλειψη αγωγών οδήγησε τους αριθμούς του πρώτου τριμήνου σε νέο ρεκόρ.
"Είναι πολύ σημαντικό το θέμα με την υποδομή", δήλωσε ο Artem Abramov, επικεφαλής της έρευνας σχιστόλιθου στο Rystad.
Το φυσικό αέριο που αναδύεται παράλληλα με το αργό πετρέλαιο συχνά αντιμετωπίζεται ως υποπροϊόν πετρελαιοπηγής.
Το αργό πετρέλαιο μπορεί να μετακινηθεί με σωλήνα, τρένο ή φορτηγό, αλλά το φυσικό αέριο μπορεί να κινηθεί μόνο μέσω αγωγού, αλλά η υποδομή στην Permian δεν έχει ακολουθήσει την παραγωγή.
Η Permian αναμένεται να ξεπεράσει τα 650 mcfd μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν ο αγωγός της ακτής του κόλπου του Κόλπου έρθει σε απευθείας σύνδεση, δήλωσε ο Abramov.
Ο  Gulf Coast Express έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μέχρι 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο.
"Θα είναι μια προσωρινή λύση", δήλωσε ο Abramov. "Δεν έχουμε κανένα άλλο μεγάλο έργο να έρθει σε απευθείας σύνδεση μέχρι αργά το 2020."
Το Bakken στη Βόρεια Ντακότα συνέχισε να καίει σε υψηλό επίπεδο το πρώτο τρίμηνο, περίπου 500 mcfd, σύμφωνα με την Rystad.
Μαζί, τα δύο πεδία πετρελαίου σε ετήσια βάση καίουν και εξαερώνουν περισσότερο από τη ζήτηση φυσικού αερίου σε χώρες που περιλαμβάνουν την Ουγγαρία, το Ισραήλ, το Αζερμπαϊτζάν, την Κολομβία και τη Ρουμανία, σύμφωνα με την έκθεση.
Το Bakken "αποτελεί πρόκληση εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε ο Abramov. "Είναι δύσκολο να προτείνουμε νέα πηγή ζήτησης φυσικού αερίου στην περιοχή αυτή.
Είναι δύσκολο να συνδέσετε το Bakken με την ακτή του Κόλπου και στην ακτή του Κόλπου  η ζήτηση για φυσικό αέριο αυξάνεται.
Αρκετές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου δεσμεύτηκαν να περιορίσουν τις διαρροές μεθανίου, ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου, και να μειώσουν την καύση και την εξαέρωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης