Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο μουσείο Ερμιτάζ της Ολλανδίας - Αντίβαρο στη φθορά των μνημείων

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο μουσείο Ερμιτάζ της Ολλανδίας - Αντίβαρο στη φθορά των μνημείων
Οι νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών θα τροφοδοτούν 80.000 kWh βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας
Σύγχρονα ηλιακά πάνελ έχει εγκαταστήσει η IBC Solar στη στέγη του μουσείου Hermitage Amsterdam, το οποίο χρονολογείται από το 1861 και είναι ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια στο Άμστερνταμ.
Με αυτό τον τρόπο, το Hermitage στοχεύει να συμβάλει στο κοινωνικό κίνημα της βιωσιμότητας και στις δικές του πράσινες φιλοδοξίες. Αν και το εγχείρημα τέτοιων κατασκευών δεν είναι εύκολο, η IBC Solar εξασφαλίζει ασφαλή και υψηλής ποιότητας παροχή βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.
Παράλληλα, πολλά έργα τέχνης διατηρούνται μέσα στα τείχη των μουσείων που πρέπει να προστατευθούν από ζημιές που προκαλούνται από υπερβολικό ή πολύ μικρό φως της ημέρας. Παρ 'όλα αυτά, το κλίμα των εκθεσιακών χώρων πρέπει επίσης να ρυθμίζεται καλά για να διατηρηθεί η πολύτιμη τέχνη. Για αυτό τον λόγο, το μουσείο Hermitage αναλαμβάνει βιώσιμες πρωτοβουλίες για να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις.
Ο κλιματισμός θα λειτουργεί εν μέρει με ηλιακή ενέργεια μέσω των εγκατεστημένων ηλιακών πάνελ και η προσδοκία είναι ότι πάνω από 80.000 kWh βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να τροφοδοτηθούν κατά το πρώτο έτος, που αντιστοιχεί σε περίπου 30 νοικοκυριά. Με αυτό τον τρόπο, το κλίμα των εκθεσιακών χώρων μπορεί επίσης να ελέγχεται βέλτιστα και βιώσιμα.
Από την πλευρά του, ο Sebastiaan Lagendaal, Επικεφαλής Υπηρεσιών & Ασφάλειας του Hermitage Amsterdam τόνισε ότι: «Μετά από μια εντατική διαδικασία υποβολής προσφορών, επιλέξαμε την IBC Solar. Κατανοούσαν τις πρόσθετες απαιτήσεις μας όσον αφορά τη δομική εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πλαισίων και τις πρόσθετες απαιτήσεις πυρασφάλειας».
Ο Harold Salden, IBC Solar υπογράμμισε πως: «Η IBC Solar αποδέχθηκε τη μεγάλη πρόκληση κατασκευάζοντας ηλιακούς συλλέκτες για ένα μνημειώδες κτίριο από το 1863. Χάρη στον αποτελεσματικό έλεγχο του κλίματος, τη μόνωση και την πολλαπλή χρήση της θερμικής αποθήκευσης με το γειτονικό Hortus Botanicus, το Hermitage είναι σε θέση να μειώσει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση ενέργειας και να το κάνει πιο βιώσιμο από δω και πέρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης