Ενέργεια

Η INEOS θα επενδύσει 2 δισ. δολάρια στο joint venture Total - Saudi Aramco

tags :
Η INEOS θα επενδύσει 2 δισ. δολάρια στο joint venture Total - Saudi Aramco
Θα  αποτελεί μέρος του πετροχημικού συγκροτήματος που αναπτύσσεται στη Σαουδική Αραβία από την κρατική Saudi Aramco και τη  γαλλική Total
Η INEOS του δισεκατομμυριούχου Jim Ratcliffe ανακοίνωσε τη Δευτέρα 3/5/2019 ότι θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή τριών εργοστασίων που θα αποτελέσουν μέρος του πετροχημικού συγκροτήματος που αναπτύσσεται στη Σαουδική Αραβία από την κρατική Saudi Aramco και τη  γαλλική Total.
Τα εργοστάσια της INEOS θα αποτελούν μέρος ενός συγκροτήματος ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Project Admiral, το οποίο αποσκοπεί στην προμήθεια παραγώγων και ειδικών χημικών προϊόντων άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία.
"Προσφέρουμε προηγμένη τεχνολογία κατάντη που θα προσθέσει αξία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στο βασίλειο", δήλωσε ο Ratcliffe, πρόεδρος της INEOS, σε ανακοίνωσή για τη συμφωνία με την Aramco και την Total.
Η εταιρεία ενέργειας και χημικών ανέφερε ότι τα εργοστάσια θα έχουν πρόσβαση σε ανταγωνιστικές πρώτες ύλες και ενέργεια, καθώς και υποδομές για εξυπηρέτηση πελατών στην περιοχή και στην Ασία.
Η INEOS είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ακρυλονιτριλίου, ένα τοξικό υγρό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τεχνητών ινών και άλλων πολυμερών. Ένα από τα τρία εργοστάσια θα είναι εργοστάσιο ακρυλονιτριλίου, ανέφερε η εταιρεία.
Ο Paul Overment, διευθύνων σύμβουλος της INEOS Nitriles, δήλωσε ότι η ζήτηση για ακρυλονιτρίλιο ξεπέρασε την οικονομική ανάπτυξη.
Η INEOS φέτος επένδυσε 3 δισ. Ευρώ στο Βέλγιο για να κατασκευάσει ένα πυροσυσσωρευτή αιθανίου για την παραγωγή χημικών ουσιών που χρειάζονται για πλαστικά και συνθετικά προϊόντα και για μονάδα αφυδρογόνωσης προπανίου. Αυτή η επένδυση ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία μέχρι σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης