Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Δεν είναι πολύ πιθανό να γίνουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Δεν είναι πολύ πιθανό να γίνουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Ο Trump δεν θα επιτύχει τους στόχους της πολιτικής του ασκώντας πίεση στους Ιρανούς είπε ο Zarif
Την θέση ότι δεν είναι πολύ πιθανό να γίνουν συνομιλίες με τις  ΗΠΑ διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Javad Zarif στον απόηχο της δήλωσης του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Mike Pompeo, ο οποίος εξέφρασε την διάθεση των ΗΠΑ για συζητήσεις με το Ιράν.
«Οι συνομιλίες αποτελούν τη συνέχεια της διαδικασίας της άσκησης πίεσης.
Αυτό μπορεί να φέρνει αποτέλεσμα στην αγορά των ακινήτων, αλλά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα όταν κανείς χειρίζεται το Ιράν
Εάν ο σκοπός του προέδρου Trump είναι να ασκήσει πίεση στους απλούς Ιρανούς, ασφαλώς το επιτυγχάνει αυτό.
Όμως δεν θα επιτύχει τους στόχους της πολιτικής του ασκώντας πίεση στους Ιρανούς» είπε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Ιρανός ΥΠΕΞ.
Σημειώνεται πως χθες ο Pompeo είπε πως οι  ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να συνομιλήσουν με το Ιράν «χωρίς προαπαιτούμενα», τονίζοντας ότι σκοπός της κυβέρνησής του είναι να καμφθεί η «κακόβουλη δραστηριότητα» της Τεχεράνης.
Οι ΗΠΑ ασκούν τεράστια πίεση στην οικονομία του Ιράν τον τελευταίο χρόνο, επιβάλλοντας εκ νέου τις κυρώσεις που είχαν άρει, αφού εγκατέλειψαν πέρυσι το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), τη συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε συναφθεί το 2015. Η Ουάσινγκτον θέλει να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση, κάτι που η Τεχεράνη απορρίπτει, εν μέσω της συνεχούς κλιμάκωσης της μεταξύ τους έντασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης