Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Κουφάρι» η ΔΕΗ Ανανεώσιμες – Στη μητρική ΔΕΗ το σύνολο των εργαζομένων και οι εργασίες της

«Κουφάρι» η ΔΕΗ Ανανεώσιμες – Στη μητρική ΔΕΗ το σύνολο των εργαζομένων και οι εργασίες της

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συνεχίσει να υφίσταται ως εταιρία λόγω του βέτο των τραπεζών στο σχέδιο απορρόφησής της

Στη γενική διεύθυνση ανάπτυξης της ΔΕΗ αναμένεται να μεταφερθεί το προσωπικό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες μετά το πάγωμα του σχεδίου για απορρόφηση της ίδιας της εταιρίας από τη μητρική.    
Όπως είναι γνωστό η απορρόφηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από τη μητρική ΔΕΗ ως μια ένδειξη της δέσμευσης της ΔΕΗ να προχωρήσει δυναμικά στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τους άλλους τομείς της δραστηριότητας της, έχει σταματήσει λόγω του βέτο των τραπεζών που δανείζουν τη ΔΕΗ.
Έτσι αποφασίστηκε να προχωρήσουν διαδικασίες απορρόφησης των εργαζομένων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από τη νέα Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΔΕΗ.
Υποχρεωτικά λοιπόν η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συνεχίσει να υφίσταται αλλά με ελάχιστους εργαζόμενους, ενώ το προσωπικό θα μεταφερθεί στη μητρική εταιρεία.
Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε ήδη από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την έγκριση και από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αύριο Τρίτη (4/6).
Στο εξής η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα αναθέτει τις όποιες εργασίες της στη διεύθυνση Ανάπτυξης της ΔΕΗ, στην οποία άλλωστε θα εργάζονται οι άλλοτε εργαζόμενοι της και οι οποίοι έχουν εμπειρία να χειριστούν τα ζητήματα των ΑΠΕ.
Με τον τρόπο αυτό λύνεται εμμέσως το ζήτημα του εργασιακού καθεστώτος των συγκεκριμένων εργαζομένων που διέφερε από αυτό των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης