Πετρέλαιο

Σε χαμηλό εξαμήνου το πετρέλαιο - Απώλειες πάνω από 3% για το brent - Στα 55 δολάρια το αργό

Σε χαμηλό εξαμήνου το πετρέλαιο - Απώλειες πάνω από 3% για το brent - Στα 55 δολάρια το αργό
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent μειώθηκαν κατά 11% τον Μάιο και το WTI υποχώρησε 14%, καταγράφωντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Νοέμβριο
Την μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρησή του σε έξι μήνες σημείωσε το πετρέλαιο την Παρασκευή 31/5/2019, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump πυροδότησε εμπορικές εντάσεις, σταθμίζοντας τις προοπτικές της ζήτησης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent μειώθηκαν κατά 11% τον Μάιο και το WTI υποχώρησε 14%, καταγράφωντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Νοέμβριο.
"Δεν υπήρξαν στοιχεία θετικά για τις τιμές, ενώ τα ήπια απογοητευτικά στοιχεία έθεσαν τις τιμές υπό σημαντική πίεση", ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank.
"Αυτή η επιλεκτική αντίδραση είναι χαρακτηριστική του κλίματος έντονης απαισιοδοξίας, όπως και το γεγονός ότι οι παράγοντες της αγοράς επικεντρώνονται σήμερα μόνο στις ανησυχίες της ζήτησης, αγνοώντας παράλληλα ότι η προσφορά παραμένει περιορισμένη".
Τα μεικτά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent, το διεθνές δείκτη τιμών πετρελαίου, διαμορφώθηκαν στα 64,69 δολάρια, μειωμένα κατά 3,26%.
Τα συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώθηκαν στα 54,95 δολ. το βαρέλι, μειωμένα κατά 2,90%.
Και τα δύο συμβόλαιαυ ποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαρτίου.
Περί τις 18:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 2,24% στα 55,32 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε απώλειες 3,17% στα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεσμεύθηκε την Πέμπτη να επιβάλει δασμούς για όλα τα εμπορεύματα από το Μεξικό αν δεν σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, πυροδοτώντας φόβους για την οικονομική ανάπτυξη και ασκώντας πιέσεις στο πετρέλαιο.
Τα αμερικανικά διυλιστήρια εισάγουν περίπου 680.000 βαρέλια ημερησίως μεξικάνικου αργού. Δασμός 5% προσθέτει επιπλέον 2 εκατομμύρια δολάρια στο κόστος των καθημερινών αγορών τους ", ανέφεραν οι αναλυτές της PVM.
Η εμπορική διαμάχη με το  Μεξικό προστίθεται στον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, τον οποίο πολλοί αναλυτές αναμένουν να προκαλέσει ύφεση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης