Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Απογειώνεται ο κλάδος αποθήκευσης ενέργειας με ρυθμό 12% το 2019 - Η περίπτωση της Γερμανίας

Απογειώνεται ο κλάδος αποθήκευσης ενέργειας με ρυθμό 12% το 2019 - Η περίπτωση της Γερμανίας
Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας (εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής αντλίας) θα φθάσει σε σωρευτική ισχύ 942 GW ή 2,857 GWh 2040
Και το 2019 αναμένεται να συνεχιστούν οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις αποθήκευσης ενέργειας, προσεγγίζοντας το 12% για το τρέχον έτος, σύμφωνα με το pv-europe.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η πρόσφατη ανάλυση της η ευρωπαϊκή αγορά αποθήκευσης ενέργειας αυξήθηκε κατά 75% το 2018, που αντιστοιχεί σε απόλυτη αύξηση πάνω από 1,2 GW.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ετήσιες προβλέψεις της εταιρείας έρευνας αγοράς Bloomberg NEF (BNEF), η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας (εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής αντλίας) θα φθάσει σε σωρευτική ισχύ 942 GW ή 2,857 GWh 2040, προσελκύοντας 620 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις.
Στην Ευρώπη, οι κυριότεροι τομείς ανάπτυξης είναι τα οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά συστήματα αποθήκευσης.
Ο Thomas Franken, Ανώτερος Διευθυντής Διεθνούς Μάρκετινγκ στην Tesvolt, επιβεβαίωσε αυτή την τάση: "Η Ευρώπη είναι η σημαντικότερη έκθεση και το επίκεντρο του χρόνου για εμάς. Χαιρετίσαμε πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο στο περίπτερο μας και απολάμβαναν πολύτιμες συζητήσεις. Η γερμανική αγορά αποθήκευσης μπαταριών είναι σήμερα το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Αυστραλία - αν και η Κίνα φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τόσο τη Γερμανία όσο και την Αυστραλία το 2019.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Γερμανικής Ηλιακής Ένωσης (BSW-Solar), 130.000 ηλιακά συστήματα αποθήκευσης λειτουργούν σήμερα μόνο στη Γερμανία, 40.000 από τα οποία εγκαταστάθηκαν το 2018».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης