Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Σλοβενία ακύρωσε την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον ποταμό Mura

Η Σλοβενία  ακύρωσε την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον ποταμό Mura
Στόχος η προστασία του περιβάλλοντος
Η Σλοβενία ακύρωσε τα σχέδια για την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον ποταμό Mura την Πέμπτη 30/5/2019 μετά από μια μακρόχρονη περιβαλλοντική εκστρατεία από τους κατοίκους της περιοχής και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.
"Η προετοιμασία ... για υδροηλεκτρικά εργοστάσια σταματά λόγω της προστασίας του περιβάλλοντος .... Eκπληρώνουμε την υποχρέωσή μας από τη συμφωνία συνασπισμού ότι δεν θα υπάρξουν υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις στο (σλοβενικό τμήμα) Mura", δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος Simon Zajc μετά από μια τακτική συνεδρίαση της κυβέρνησης.
Τα σχέδια για την κατασκευή έως και οκτώ υδροηλεκτρικών σταθμών στο Mura, στα ανατολικά της χώρας, υποβλήθηκαν το 2005, αλλά κανένα  δεν έχει κατασκευαστεί αφού οι διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον τους, λέγοντας ότι θα καταστρέφουν το τοπικό περιβάλλον και την πλούσια βιοποικιλότητα του.
Τα πέντε κόμματα του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού υπέγραψαν συμφωνία τον Αύγουστο, μετά από γενικές εκλογές του Ιουνίου, όπου δήλωσαν ότι θα προστατεύσουν τον Mura και δεν θα κατασκευάσουν υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ενώ περισσότερες υδροηλεκτρικές μονάδες θα κατασκευαστούν στον μεγαλύτερο ποταμό Sava της Σλοβενίας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης