Τελευταία Νέα
Commodities

BP: Η αγορά LNG θα αυξηθεί 7 φορές ταχύτερα από του φυσικού αερίου μέσω αγωγών

BP: Η αγορά LNG θα αυξηθεί 7 φορές ταχύτερα από του φυσικού αερίου μέσω αγωγών
Η αύξηση προμηθειών LNG θα καθοδηγηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, με τη ζήτηση να παραμένει επικεντρωμένη στην Ασία, υποστηρίζει η ΒΡ.
Η αγορά του LNG αναμένεται να αυξηθεί επτά φορές ταχύτερα από αυτήν του φυσικού αερίου μέσω αγωγών και μέχρι το 2035 θα αντιπροσωπεύει περίπου το 50% του παγκόσμιου εμπορίου φυσικού αερίου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ΒΡ για τις ενεργειακές προοπτικές.
«Η αυξανόμενη τάση του εμπορίου Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου οφείλεται, στο ότι σε αντίθεση με την αγορά φυσικού αερίου μέσω αγωγών, τα φορτία LNG μπορούν να κατευθυνθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ανταποκρινόμενα στις περιφερειακές διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης», αναφέρει η έκθεση.
Προσθέτει δε, ότι ως αποτέλεσμα, οι αγορές φυσικού αερίου είναι πιθανό να γίνουν όλο και πιο ολοκληρωμένες σε όλο τον κόσμο.
Η BP αναφέρει ακόμη, ότι η αύξηση προμηθειών LNG θα καθοδηγηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, με τη ζήτηση να παραμένει επικεντρωμένη στην Ασία.
Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει, ότι οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν, παρέχοντας οριακές ποσότητες φυσικού αερίου στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.
«Ως εκ τούτου, οι τιμές του φυσικού αερίου των ΗΠΑ είναι πιθανό να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην διαμόρφωση των τιμών στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου», επισημαίνει η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης