Επικαιρότητα

Ορατή η αυτοδυναμία της ΝΔ με 155-156 βουλευτές ή 36% στις εκλογές στις 7 Ιουλίου – Ο Βελόπουλος plan b για κυβερνητικός εταίρος

Ορατή η αυτοδυναμία της ΝΔ με 155-156 βουλευτές ή 36% στις εκλογές στις 7 Ιουλίου – Ο Βελόπουλος plan b για κυβερνητικός εταίρος
Η αυτοδυναμία της ΝΔ θα ήταν θετική εξέλιξη για την εθνική οικονομία και όχι αμφιβόλου αξιοπιστίας εφήμερες συμμαχίες
Το πολιτικό διακύβευμα της ΝΔ ως ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών είναι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να κερδίσει την αυτοδυναμία.
Για την ΝΔ ο μοναδικός στόχος είναι η αυτοδυναμία για λόγους πολιτικής ουσίας αλλά και σημειολογίας.
Για να κερδίσει η ΝΔ την αυτοδυναμία με βάση τον εκλογικό νόμο για κάθε 1% που λαμβάνουν τα κόμματα που δεν θα μπουν στην Βουλή μειώνεται κατά 0,4% ο πήχης για το αναγκαίο ποσοστό που πρέπει να λάβει το πρώτο κόμμα ώστε να κερδίσει την αυτοδυναμία.
Με βάση όλες τις ενδείξεις η ΝΔ αναμένεται να λάβει στις εθνικές εκλογές περίπου 36% έναντι 33,11% που έλαβε στις ευρωεκλογές.
Εάν υποθετικά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν ταυτόσημο με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και με τα λοιπά κόμματα να καταλαμβάνουν 21%...τότε η ΝΔ θα χρειαζόταν 32% για να εξασφαλίσει αυτοδυναμία με 151 έδρες.
Το πιθανό σενάριο είναι ότι τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής θα έχουν αθροιστικά 11% με 12% που σημαίνει ότι η ΝΔ θα χρειαστεί ποσοστό 36% για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.
Το βασικό σενάριο θέλει η ΝΔ να αυξάνει τα εκλογικά της ποσοστά από 33,12% στο 36% με 38% όπερ σημαίνει ότι θα μπορούσε να φθάσει στις 155 με 156 έδρες, θα διαθέτει δηλαδή καθαρή αυτοδυναμία.
Το βασικό πολιτικό μήνυμα που θα προβάλει η ΝΔ είναι ότι χρειάζεται από την κοινωνία καθαρή εντολή αυτοδυναμίας ώστε να υλοποιήσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα.
Όμως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δηλώσει ότι ακόμη και με αυτοδυναμία θα επιδιώξουν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
Το ΚΙΝΑΛ φαντάζει το plan A για κυβερνητικός εταίρος αλλά αυτό το σενάριο προσκρούει σε εμπόδια.
Υπάρχουν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που διάκεινται θετικά σε συνεργασία με την ΝΔ αλλά η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος φοβούνται ότι μια νέα συνεργασία θα ισοδυναμεί με πολιτική καταδίκη του Κινήματος Αλλαγής.
Plan B αποτελεί για την ΝΔ συνεργασία με τον Βελόπουλο ο οποίος μετά την εκλογική του επιτυχία να εισέλθει στην ευρωβουλή με 4,19% έχει πιθανότητες να μπει στην ελληνική βουλή στις 7 Ιουλίου 2019.
Ο Βελόπουλος θα μπορούσε να είναι ο Καμμένος της ΝΔ ως κυβερνητικός εταίρος.
Το πρόβλημα τόσο του ΚΙΝΑΛ όσο και του Βελόπουλου εφόσον καταφέρει να μπει στην Βουλή είναι πως θα δικαιολογήσουν στους οπαδούς τους συνεργασία με την αυτοδύναμη ΝΔ.
Το καλύτερο σενάριο για την οικονομία είναι η ΝΔ να έχει καθαρή αυτοδυναμία χωρίς να χρειάζεται να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα.
Η καθαρή αυτοδυναμία της ΝΔ χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι άκρως θετική εξέλιξη για την οικονομία και την αγορά.
Οι συγκυβερνήσεις ιστορικά καταλήγουν σε αστοχίες, σε ρήξεις και αποτελούν προϊόν συμβιβασμών.
Η αυτοδυναμία της ΝΔ θα ήταν θετική εξέλιξη για την εθνική οικονομία και όχι αμφιβόλου αξιοπιστίας εφήμερες συμμαχίες
 

Πως μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019
Ποσοστό ΝΔ στις 7 Ιουλίου 2019

Ποσοστό κομμάτων εκτός Βουλής

40%

1%

39,6%

2%

39,2%

3%

38,8%

4%

38,4%

5%

38%

6%

37,6%

7%

37,2%

8%

36,8%

9%

36,4%

10%

36%

11%

35,6%

12%

35,2%

13%

34,8%

14%

34,4%

15%

34%

16%

Επεξεργασία στοιχείων bankingnews
Με κίτρινο χρώμα το βασικό σενάριο


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης